Welkom op het nieuwe crowdfundingplatform van de UM

Deze site wordt momenteel ingericht en gaat live in 2019.

 

Bekijk alle projecten
Een klein boek van grote waarde: de Minervalia van Jean Guyot. De oudste in Maastricht gedrukte komedie, waarvan wereldwijd nog maar vijf exemplaren beschikbaar zijn. Drukker Jacob Baethen heeft in 1554 iets unieks opgeleverd: een echt Maastrichts drukwerk met een prachtige typografie én een bijzonder, humoristisch verhaal. Een goed thuis voor een bijzonder boekWe willen de Minervalia graag laten rondreizen door de regio. Op deze manier brengen we het culturele erfgoed onder de aandacht bij iedereen - dus ook bij u. Daarnaast gaan we dit prachtige werk inzetten in onderwijs en onderzoek aan de Universiteit Maastricht. De Universiteitsbibliotheek Maastricht kan het een goed thuis bieden. Hiermee wordt de Minervalia het oudste stuk uit de Bijzondere Collecties van de UM. Zo halen we de Minervalia naar MaastrichtHelaas is de Minervalia niet meer aanwezig in Maastricht. Alleen met uw hulp kunnen wij het boek terughalen via het antiquariaat ASHER Rare Books, voor de prijs van 12.500 euro. Vindt u ook dat het tijd wordt dat de Minervalia terugkeert naar haar 'roots'? Haal het dan samen met ons terug naar Maastricht! “Als conservator van de Bijzondere Collecties van de Universiteit Maastricht, vind ik het fantastisch als het ons lukt Baethen terug naar Maastricht te halen. Zorg er met ons voor dat het boekje beschikbaar komt voor studenten, onderzoekers en voor u als geïnteresseerde.” – Odin Essers Cultuur uit Maastricht, hoort in Maastricht!
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle donateurs

Gulle Gever

16-02-2019 | 21:59 Aan: Breng de Minervalia terug naar Maastricht! Prachtige Maastrichtse druk, die ik graag eens van dichtbij zou willen zien!