FAST -actief tegen hartfalen-

FAST Flamingo's Activia
Closed You can't donate anymore
from €1,000 (20%)

Dat volleyballen gezond is, weet iedereen... Dat je voor je lijf moet zorgen door goede voeding en veel beweging is algemeen bekend. Dat het ook perfect is voor een gezond hart weet echter niet iedereen. Helaas kunnen ook andere factoren een grote rol spelen in je gezondheid. Rogier Veltrop, assistent-trainer van FAST en onderzoeker aan Universiteit Maastricht, weet dat uit eigen ervaring. Door een fout in het DNA, kreeg Rogier na een actieve volleybalcarrière zelf hartfalen. Zo ernstig zelfs, dat jij uiteindelijk afhankelijk werd van een steunhart en later zelfs een harttransplantatie met de hoogste urgentie onderging om te overleven.

Inmiddels is Rogier weer zeer actief en vastberaden om een oplossing te vinden tegen hartfalen... En hoe! Hij kwam op nationale tv (Op1) en in diverse media om te vertellen over zijn innovatieve manier om hartfalen beter te onderzoeken en uiteindelijk de patiënten ook te kunnen helpen. Vanuit een buisje bloed haalt hij cellen, welke hij terugdraait in de tijd naar een soort stamcel. Deze cellen verandert hij in hartcellen in zijn laboratorium. Nu hij ook de genetische fout kan corrigeren ontstaat er de mogelijkheid om met slechts 1 buisje bloed tot in groot detail genetisch hartfalen te onderzoeken.

Om deze techniek op te schalen en de sprong naar therapie te maken, is er veel geld nodig. Vrienden van FAST, helpen jullie Rogier mee om het verschil te maken? Doneer dan nu via deze actiepagina.

Verder is Rogier nog in de race om via de KRO-NCRV een geldprijs binnen te slepen. Vele mooie projecten proberen zo veel mogelijk stemmen binnen te slepen, om te mogen pitchen voor geldprijzen. Hij heeft een top-5 plek nodig in deze race. Stemmen is gratis, je hoeft alleen maar te klikken en te bevestigen in je email. Je kan stemmen met elk emailadres dat je hebt! Stemmen doe je hier: https://warmhart.kro-ncrv.nl/goede-doelen/toon-uw-hart-voor-rogiers-baanbrekende-levenswerk

Namens Rogier en FAST, van HARTe bedankt voor jullie hulp!

View all
02-11-2020 | 13:47
24-10-2020 | 09:44 Ben zelf geconfronteerd met een hartinfarct op 52 jarige leeftijd.
21-10-2020 | 09:16