Mijn naam is Lucinda en ik heb ook een verhaal

Lucinda Claessen

( Member of team: Fit & Stoer Pottenberg )

Closed You can't donate anymore
from €250 (64%)

Mijn naam is Lucinda en ik heb ook een verhaal. Ik woon samen met mijn man en jongste dochter op Pottenberg. Door een chronische stoornis aan mijn hart, ben ik altijd arbeidsongeschikt geweest. In mijn puberteit heb ik wel geprobeert om te werken, maar dit is helaas mis gegaan. Dit vind ik moeilijk omdat het voor mij niet vanzelfsprekend is om een sociaal netwerk te hebben. Door mijn hart kan ik veel dingen niet, waardoor ik vaak aan huis vast zit of opgenomen wordt in het ziekenhuis.

Op die momenten komen de muren op mij af en voel ik mij vaak alleen en nutteloos. Ik probeer mezelf dan af te leiden met knutselen, dat ik heel leuk vind. Maar toch, is dat op die momenten niet genoeg. Tegenwoordig heb ik wel een scootmobiel dat mij meer mogelijkheden geeft. Ik ga wekelijks in de Speelpan knutselen met andere moeders. Dit vind ik echt super leuk. Ik kan nu ook zelfstandig wat boodschappen doen en mijn dochter naar school brengen. 

Zes maanden geleden startte Fit & Stoer Pottenberg waar ik mijn dochter liet sporten. Het team was heel open, vriendelijk en energiek. Hier ontmoette ik ook Kim. Na even de kat uit de boom te hebben gekeken, gaf ik aan dat ik ook graag iets wou betekenen voor de club. Kim was gelijk enthousiast en ik kreeg de kans om vrijwilligerswerk te doen met mijn (zeer beperkte) mogelijkheden en ook nog eens leuk vond! Direct voelde ik mij thuis in het team, eindelijk ben ik ook belangrijk! Dit gevoel heb ik lang gemist.

Fit & Stoer Pottenberg heeft veel met mij gedaan en betekent veel voor mij. Wanneer Kim via SLIM nog meer mensen kan bereiken, wetende wat ze voor mij heeft betekent, juig ik dit alleen maar toe. Als moeder van twee kinderen en een chronische ziekte weet ik wat het is om moeilijke situaties mee te maken, zorgen te hebben en van weinig geld te moeten rondkomen. Dit gun ik niemand en op deze manier zou ik graag mijn steentje willen bijdragen.

Steun mij door te doneren, mijn (gedoneerde) Maastrichtse werkjes te kopen of statiegeld in te leveren. Dat zou ik echt super tof vinden!

View all
19-10-2021 | 17:06 Ik heb gedoneerd omdat armoede in gezinnen zulke funeste gevolgen heeft voor de ontwikkeling van kinderen. In een rijk land als Nederland zou niemand in armoede moeten leven!
19-10-2021 | 16:32
27-09-2021 | 11:34 Weer 2 big shoppers flessen kwijt en ondertussen nog leuke Maastrichtse stenen en werkjes kunnen bemachtigen! Prachtig
24-09-2021 | 12:38 Zo! Wij zijn onze berg plastic flessen ook weer kwijt. Dankjewel Lucinda! Top actie dit hoor
16-09-2021 | 17:47 Lucinda is een Die Hard met een hart van goud! Ze heeft het zwaar te voortduren gehad maar staat altijd voor anderen klaar... kortom 'n topwief!