Een zorgeloze zwangerschap en gezond leven voor elke vrouw!

Yvette Poell- van den Heuvel

( Lid van team: Fit Queens )

van totaal € 5.000 (17%)

FIT QUEENS
29 SEPTEMBER 2022
VAN 15:00 UUR TOT 18:00 UUR
WATERSPORTCENTRUM BRIELLE

SUP TOUR | SUP YOGA | BEWEEGSESSIE

Een stressvrije, zorgeloze zwangerschap zat er voor Yvette niet in. “Zowel in mijn eerste als mijn tweede zwangerschap kreeg ik te maken met zwangerschapsvergiftiging. Een ziekte die vooral tijdens en na mijn tweede zwangerschap een hele grote impact had op mijn identiteit.” Van workaholic met een druk en sociaal leven naar een dagelijks leven waarin extreme vermoeidheid, hoofdpijn en misselijkheid niet meer weg te denken zijn. Gelukkig wel met twee gezonde kindjes, een wereldpartner, een fijne werkgever, betrokken collega’s én uitzicht op herstel.

In haar herstelperiode kwam Yvette er steeds meer achter dat de kennis over zwangerschapsvergiftiging (pre-eclampsie/HELLP) en de restklachten minimaal aanwezig zijn. Ook kwam zij erachter dat dit geldt voor vrijwel alle vrouwspecifieke klachten. Haar herstel gaat door de hulp van een groot aantal hulpverleners goed en zij verwacht binnenkort haar sociale leven en werkzaamheden als verkoopmanager bij een projectontwikkelende aannemer eindelijk te kunnen hervatten.

“Sterker dan ooit, dat dan weer wel. Want de ziekte en de restklachten hebben mij ook heel veel moois gebracht.”

Ook wordt zij tot haar 50e nauwlettend in de gaten gehouden door een speciale poli in het Erasmus MC. Als je een ernstige vorm van zwangerschapsvergiftiging hebt doorgemaakt, heb je namelijk een tot 8x zo hoge kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.

Het ‘op tijd aankomen op het juiste loket’ is niet voor iedereen vanzelfsprekend na een gecompliceerde zwangerschap. Maar wist je dat dit ook geldt voor heel veel vrouwen die naar de huisarts gaan met vage (hart)klachten? Zij krijgen eerder een verwijzing naar de psycholoog dan naar de cardioloog. Dat moet anders en daarom komen wij graag in actie voor Stichting Queen of Hearts.

De onderzoekers van Stichting Queen of Hearts (Maastricht UMC+) doen op dit moment onder andere onderzoek naar de langetermijneffecten van zwangerschapsvergiftiging. Queen of Hearts wil de gezondheid van vrouwen verbeteren en verder op de kaart zetten. Sinds jaar en dag is de man als basis genomen voor medisch onderzoek. Mede daardoor is het erg lastig om funding te krijgen voor een grootschalig onderzoek onder vrouwen - iets wat wij anno 2022 ongelooflijk vinden.

Wij komen daarom graag in beweging, doe je met ons mee?

FIT QUEENS EVENT 

 • 15:00 uur Yvette vertelt over haar 2 gecompliceerde zwangerschappen en de gevolgen daarvan
 • 15:15 uur Feiten en weetjes over Hart en vaatziekten bij vrouwen
 • 15:30 uur Geen excuses meer, beweeg elke dag.
  Marloes geeft tip en handvatten (en ja dat kan ook als je een druk en hectisch leven hebt)
 • 16:00 uur SUP TOUR | SUP YOGA | BEWEEGSESSIE
  (incl. materiaal)
 • 17:00 uur Netwerken met powervrouwen
 • 18:00 uur Einde

AANMELDEN

 1. Doneer minimaal € 100,- aan de Queen of Hearts via deze pagina
  (tip: kies voor Bronze Queen en ontvang ook nog 2 kaarten voor "Female empowerment and leadership event” op Internationale Vrouwendag in maart 2023)
 2. Stuur een mail met je naam en voorkeur voor
  SUP TOUR | SUP YOGA | BEWEEGSESSIE (KEUZE)
  naar fitqueens2022@gmail.com

WAAR?
Watersportcentrum Brielle
Brielse Veerweg 3
3231 NA Brielle

Tot dan!
Marloes, Esther & Yvette

UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds
Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik hier voor meer informatie over ANBI.

Kies een bedrag
€ 100 Doneren Bronze Queen - Yes...je maakt deel uit van onze beweging. Dank voor je donatie. Als dank nodigt Queen of Hearts jou uit (2 personen) uit voor de “Female empowerment and leadership event” op Internationale Vrouwendag in maart 2023. Mis dit niet! 20 donateurs € 250 Doneren Silver Queen - Welkom...partner van Queen of Hearts. Dank voor je donatie. Als dank nodigt Queen of Hearts jou uit (2 personen) voor de “Female empowerment and leadership event” op Internationale Vrouwendag in maart 2023. Mis dit niet! Daarbovenop plaatsen we jouw logo op onze website. 4 donateurs € 750 Doneren Golden Queen - Je bent goud waard. Thanks voor deze geweldige bijdrage. Als dank plaatst Queen of Hearts jouw logo op de rug van ons teamshirt tijdens de Ironman Maastricht 2022. Ook nodigt Queen of Hearts jou uit (3 personen) voor de “Female empowerment and leadership event” op Internationale Vrouwendag in maart 2023. Mis dit niet! Daarbovenop plaatsen we jouw logo op onze website. 1 donateur Nog 5 beschikbaar € 2.500 Doneren Platinum Queen - The Queen of Queens. Ontzettend bedankt voor deze geweldige bijdrage. Als dank plaatst Queen of Hearts jouw logo prominent op de voorkant van ons teamshirt tijdens de Ironman Maastricht 2022. Ook nodigt Queen of Hearts jou uit (5 personen) voor de “Female empowerment and leadership event” op Internationale Vrouwendag in maart 2023. Mis dit niet! Daarbovenop plaatsen we jouw logo op onze website. Nog 4 beschikbaar € 50 Doneren Queen of Hearts boek - Een inspirerend boek met persoonlijke verhalen van vijf sterke, gedreven ervaringsdeskundigen waaronder niemand minder dan tv-persoonlijkheid Eva Jinek. Zij vertellen openhartig over kwetsbaarheid, kracht, vertrouwen, (over)leven, levenslust en erbovenop komen. 24 donateurs Ander Bedrag Anders  - Ik wil zelf een bedrag bepalen