Breng de Minervalia terug naar Maastricht!

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 12.500 (113%)

Een klein boek van grote waarde: de Minervalia van Jean Guyot. De oudste in Maastricht gedrukte komedie, waarvan wereldwijd nog maar vijf exemplaren beschikbaar zijn. Drukker Jacob Baethen heeft in 1554 iets unieks opgeleverd: een echt Maastrichts drukwerk met een prachtige typografie én een bijzonder, humoristisch verhaal.

Een goed thuis voor een bijzonder boek
We willen de Minervalia graag laten rondreizen en tentoonstellen door de regio. Op deze manier brengen we het culturele erfgoed bij iedereen - dus ook bij u. Daarnaast gaan we dit prachtige werk inzetten in onderwijs en onderzoek aan de Universiteit Maastricht. De Universiteitsbibliotheek Maastricht kan het een goed thuis bieden. Hiermee wordt de Minervalia het oudste stuk uit de Bijzondere Collecties van de UM.

Zo halen we de Minervalia naar Maastricht
Helaas is de Minervalia niet meer aanwezig in Maastricht. Alleen met uw hulp kunnen wij het boek terughalen via het antiquariaat ASHER Rare Books, voor de prijs van 12.500 euro. Vindt u ook dat het tijd wordt dat de Minervalia terugkeert naar haar 'roots'? Haal het dan samen met ons terug naar Maastricht!


“Als conservator van de Bijzondere Collecties van de Universiteit Maastricht, vind ik het fantastisch als het ons lukt Baethen terug naar Maastricht te halen. Zorg er met ons voor dat het boekje beschikbaar komt voor studenten, onderzoekers en voor u als geïnteresseerde.” – Odin Essers

Cultuur uit Maastricht, hoort in Maastricht!

 

UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik hier voor meer informatie over ANBI. 

€ 25 Doneren Een digitale foto van dit unieke boek - Hartelijk dank voor uw gift! Als dank krijgt u een digitale foto van de Minervalia! 18 donateurs € 50 Doneren Luxe ansichtkaart van de Bijzondere Collecties - Wij zijn blij met uw steun! Naast de digitale foto ontvangt u een luxe ansichtkaart van de Bijzondere Collecties van de Universiteit Maastricht. 8 donateurs € 100 Doneren Persoonlijke tour langs de Bijzondere Collecties! (Dit wilt u niet missen) - Behalve bovenstaande goodies willen we u als betrokken donateur graag uitnodigen voor een persoonlijke rondleiding langs de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek, verzorgd door het hospitality team. 5 donateurs € 175 Doneren Aanrader Persoonlijke tour door de specialist  - Wat een mooi bedrag! Als waardering voor uw donatie zal de conservator van de Universiteit Maastricht u hoogstpersoonlijk rondleiden langs de Bijzondere Collecties! 1 donateur € 500 Doneren Luxe paraplu Bijzondere Collecties  - Wow....een geweldige bijdrage! Hiermee laten we u niet in de 'regen' staan. Naast alle bovenstaande voordelen ontvangt u maar liefst 2 luxe ansichtkaarten én een prachtige luxe paraplu van de Bijzondere Collecties van de Universiteit Maastricht. Niet meer beschikbaar € 850 Doneren Exclusief VIP-arrangement in de Dominicanenkerk - Een absoluut top bedrag! Op deze wijze draagt u voor een heel groot deel bij aan de aanschaf van de Minervalia. Dit waarderen we enorm. Daarom bent u van harte uitgenodigd voor een exclusief VIP-arrangement in de Dominicanenkerk. We bieden je een exclusieve tour en een speciaal boek van de Dominicanen Kerk. Vervolgens nodigen we je uit voor een 'Coffee Lovers get-together'. Niet meer beschikbaar
Bekijk alle

JCI Maastricht steunt Minervalia

09-05-2019 | 15:06 We vieren nog steeds dat de Minervalia terug is in Maastricht! Een van de organisaties die het mogelijk hebben gemaakt om de Minervalia terug te halen naar Maastricht, is JCI. Bedankt voor jullie donatie en de betrokkenheid bij het cultureel erfgoed van de stad!
Lees meer