Breng UM naar Boston!

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 7.500 (73%)

Voor het eerst hebben wij – 11 studenten van het Maastricht Science Pogramme – de mogelijkheid om deel te nemen aan de gerenommeerde, internationale synthetische biologiecompetitie iGEM. Tijdens dit evenement, dat in november 2019 wordt gehouden in Boston, krijgen verschillende teams de mogelijkheid om hun ideeën te presenteren aan de iGEM-gemeenschap. Als het eerste iGEM-team van de Universiteit Maastricht zouden wij graag ons project willen presenteren tijdens dit evenement, maar om dit te realiseren hebben wij uw hulp nodig! 

Waarom ons project ertoe doet 1

Het project dat we in Boston willen presenteren, is de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijk apparaat waarmee wetenschappers opkomende ziektes en milieuverontreinigers kunnen opsporen. Het apparaat doet dit door het gebruik van moleculen. Daarnaast willen we een open online database opzetten, waarin de informatie kan worden opgeslagen die door het apparaat verkregen is. Door middel van deze database kunnen wetenschappers wereldwijd gemakkelijk informatie uitwisselen en kunnen er dus sneller stappen worden gemaakt om hedendaagse ziektes en problemen aan te pakken. 

Waarom ons project ertoe doet 2

Door ons onderzoeksproject te presenteren, dragen we niet alleen bij aan de ontwikkeling van de wetenschap, tegelijkertijd werken we aan de internationale reputatie van Maastricht, haar universiteit, het Maastricht Science Programme en de reputatie van de provincie Limburg. Bovendien draagt ons project bij aan de ontwikkeling van de maatschappij, de gezondheidszorg en het milieu, iets wat ook belangrijk is voor uw toekomst. 

Hoe helpt u ons naar Boston?

Om ons project te presenteren in Boston (en om hopelijk een prijs in ontvangst te mogen nemen), hebben wij wat financiële steun nodig. Helaas is er maar beperkte tijd om geld op te halen, aangezien wij ons team moeten registreren, onze vliegtickets moeten boeken, enzovoorts. Wilt u dat wij de Universiteit Maastricht vertegenwoordigen tijdens de prestigieuze iGEM competitie? Help ons dan vandaag nog om naar Boston te komen! 

Help ons om we de wereld te laten zien wat de Universiteit Maastricht heeft te bieden!

UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik hier voor meer informatie over ANBI