Toon uw hart voor Rogiers baanbrekende levenswerk!

van totaal € 85.000 (92%)

Eigenlijk zou onderzoeker Rogier Veltrop, net als een deel van zijn familie, al zijn overleden door een zeldzame hartaandoening. Dankzij een donorhart leeft hij echter nog steeds. Uit dankbaarheid voor dit ‘tweede leven’ werkt Rogier met hart en ziel aan zijn missie: een definitieve oplossing voor hart- en vaatziekten. 

Inmiddels staat hij aan de vooravond van een revolutionaire doorbraak in zijn onderzoek... 

Bloedcel wordt hartcel
Rogier is erin geslaagd om bloedcellen te veranderen in stamcellen; hiervan maakt hij vervolgens hartcellen. Deze nieuwe cellen kunnen kapotte en zieke delen van het hart vervangen. Een geweldige innovatie! 

  • Oplossend, niet symptoombestrijdend
  • Op maat
  • Snelle ingreep
  • Lage zorgkosten
  • Minder dierproeven
  • Sneller herstel (lichamelijk én mentaal) 


Rogier wil uiteraard nog veel meer weten...
Kunnen we hiermee alle (toekomstige) hart- en vaatpatiënten helpen? Hoe krijgen we via deze methode meer inzicht in de ziekten? Hoe vertalen we de behandeling naar de praktijk? En: kan één buisje bloed straks echt een leven teruggeven?

Om deze vragen te beantwoorden, is aanvullend onderzoek noodzakelijk. Rogier heeft echter onvoldoende financiële middelen om alle benodigde apparatuur en materialen en het uitbreiden naar een duurzame onderzoekslijn, ter waarde van €85.000, te bekostigen. Daarom vraagt hij u: draag ook bij aan onderzoek naar deze behandeling!

‘‘De coronacrisis heeft opnieuw bewezen hoe kwetsbaar mensen met hart- en vaatziekten zijn. NU is het moment om in actie te komen.’’ – Rogier Veltrop, onderzoeker Universiteit Maastricht bij de afdeling Biochemie van het Cardiovascular Research Institute Maastricht (CARIM)Samen voor een baanbrekende behandeling van hart- en vaatziekten!


UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik hier voor meer informatie over ANBI.

Bekijk alle
24-09-2020 | 22:51 Omdat elkaar een warm hart toedragen belangrijk is.💕🍀
21-09-2020 | 16:56 Aan: Team Van Dongen Je zal het maar overkomen dat je geconfronteerd wordt met een familiaire belasting van zo'n ernstige hartafwijking. Dan wil toch iedereen een beetje hulp ontvangen.
21-09-2020 | 16:02 Aan: Doen
21-09-2020 | 15:00 Aan: Team Van Dongen Mooi initiatief om aan bij te dragen. Sterkte allemaal!
21-09-2020 | 09:18 Aan: Doen
Bekijk alle

Ruud en team zijn gearriveerd!

09-09-2020 | 16:22 Afgelopen maandag zat Ruuds fietstocht van 1000 kilometer door Nederland erop. De finish was in Maastricht, bij de Universiteit Maastricht. Met zijn toer haalde hij maar liefst €10,000 voor het baanbrekende cardiovasculaire onderzoek van Rogier Veltrop.Bij de finish werd Ruud verwelkomd door onder anderen Vivianne Heijnen, loco-burgemeester van Maastricht.We willen hem graag nogmaals danken voor deze mooie prestatie. Samen met alle andere donoren heeft hij Rogier een stapje dichter bij zijn doel gebracht: cardiovasculair leed verlichten.Andere bijdragen voor het onderzoek van Rogier zijn nog steeds erg welkom! Ga naar ons crowdfundingplatform UM Crowd.(Photography: Linda van de Wiel)
Lees meer