Geef voor… energiearmoedebestrijding in de regio

van totaal € 8.500 (22%)

In Nederland lijden meer dan 600.000 huishoudens onder energiearmoede. Steeds meer kwetsbare gezinnen kampen met torenhoge energierekeningen, onder andere omdat hun woning slecht geïsoleerd is. Vaak missen ze de kennis en financiële middelen om het probleem op te lossen. Ook in Limburg speelt energiearmoede een grote rol.

Het Maastricht Sustainability Institute zet zich in om samen met regionale partners energiearmoede op te kaart te zetten. Via een traject met professionals en mensen in armoede worden best practices, tips en programma’s aangeboden en gedeeld, gericht op het vergaren van kennis en aanleren van vaardigheden rondom energiebesparing. Met als doel de algemene economische en sociale omstandigheden van mensen in armoede in de provincie Limburg te verbeteren. Teneinde tot tastbaar resultaat te komen zullen concrete cases in een gemeente worden uitgevoerd. De resultaten zullen breed gedeeld worden.

Zorgt u er ook voor dat meer gezinnen er zorgeloos warm bijzitten?

Niemand hoort in de kou te zitten, maar toch vrezen duizenden mensen weer voor de winter die komt. Kennis en praktische oplossingen kunnen ervoor zorgen dat mensen in armoede niet meer wakker hoeven te liggen van de energierekening.  - Veronique Vasseur, assistent professor

Jaarfondscampagne: Voor Elkaar 23/24
De Universiteit Maastricht zet zich in voor gelijkheid en wetenschappelijke en duurzame innovatie. Om de doelen en dromen van uw alma mater waar te maken, hebben we uw hulp hard nodig! Samen met de UM community maken we de vier unieke projecten tot een succes en krijgen we het #voorelkaar.

UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie.
Klik hier voor meer informatie over ANBI.

Bekijk alle
06-03-2024 | 15:07
03-03-2024 | 09:05
02-03-2024 | 13:01
02-03-2024 | 11:00
02-03-2024 | 10:20