Geef voor… leven zonder pijn

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 7.500 (103%)

Maar liefst 1 op 10 vrouwen wereldwijd leeft met intense buikpijn, verminderde vruchtbaarheid en pijn bij de geslachtsgemeenschap. Deze klachten horen bij de relatief onbekende ziekte endometriose. Arts-onderzoeker Esther van Barneveld ontwikkelt een app voor patiënten, die leidt tot een betere en persoonlijkere behandeling. Draag ook bij aan een pijnloze toekomst voor alle vrouwen én aan de bekendheid van endometriose.

Over projecteigenaar Esther van Barneveld

Esther van Barneveld (l. op de foto) is geboren in Wageningen en studeerde geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij werkte op de afdeling Gynaecologie in het ziekenhuis van Arnhem, maar verhuisde naar Maastricht vanwege de kans om een promotieonderzoek te doen naar de aandoening endometriose. Naast haar werk besteedt Esther graag tijd aan haar hobby’s: zwemmen, fietsen en hardlopen. Na haar promotieonderzoek hoopt zij een opleiding tot gynaecoloog te gaan volgen.

Esther (l. op foto): ‘‘Waar mijn interesse voor endometriose vandaan komt? Al tijdens mijn coschappen leerde mijn mentor me veel over de aandoening. Het verbaasde mij dat er zo weinig bekendheid is terwijl de gevolgen zo groot zijn. Naast een verminderde vruchtbaarheid, veroorzaken de pijnklachten bijvoorbeeld beperkingen op het gebied van werk, sport en seksualiteit. Dit heeft een enorme impact op kwaliteit van leven. Ik wil met dit onderzoek iets toevoegen!”


Voor Elkaar 2019

De Universiteit Maastricht heeft zich in het afgelopen jaar weer volop ingezet voor belangrijk onderzoek en onderwijs, met als doel een betere samenleving. Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL ondersteunt de universiteit daarbij. Maar ook uw steun is absoluut onmisbaar. Alleen samen krijgen wij dit project Voor Elkaar!

U doneert aan het Universiteitsfonds Limburg/SWOL, de externe steunstichting van de Universiteit Maastricht. Het fonds is geregistreerd als ANBI; dit betekent dat u belastingvriendelijk kunt doneren. Bezoek voor meer informatie de website van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL: www.ufl-swol.nl.

Bekijk alle
14-02-2020 | 17:13
14-02-2020 | 10:21
14-02-2020 | 10:17
30-01-2020 | 19:11
29-01-2020 | 16:56
Bekijk alle

Van crowdfundingcampagne naar app

21-09-2020 | 11:51 Herinnert u zich onderzoeker Esther van Barneveld nog? Zij startte verleden jaar een succesvolle crowdfundingcampagne op ons platform UM Crowd, om geld in te zamelen voor een speciale app. Deze app geeft meer inzicht in symptomen van endometriosis, wat leidt tot een betere en persoonlijkere behandeling. Verder wilde Esther via haar campagne meer bekendheid creëren voor deze ziekte. We zijn benieuwd: hoe gaat het met haar? Esther: ''Inmiddels is de app ontwikkeld en is het bijbehorende validatieproces bijna klaar - we hebben de resultaten van nog maar 4 personen nodig. In de volgende stap wordt de app gebruikt in de kliniek, om zo een betrouwbare inschatting te kunnen maken van de daadwerkelijke effecten van behandelingen. Uiteindelijk implementeren we de app in het ziekenhuis.'' ''De eerste resultaten zijn absoluut positief en geven ons echt meer inzicht in de symptomen van endometriosis en hoe we die moeten behandelen. Daarnaast is het mooi om te zien dat de campagne de maatschappij meer bewust heeft gemaakt van de ziekte. Missie geslaagd!''
Lees meer