Geef voor een groene faculteit!

Streefbedrag behaald
van totaal € 7.500 (103%)

Dagelijks komen meer dan 2.000 studenten, medewerkers en gasten samen in ons prachtig historische faculteitsgebouw. Het is een plek van ontmoeting, inspiratie en ontwikkeling. Het zorgen voor een prettige en duurzame omgeving is hierbij erg belangrijk. Waaronder de creatie van groen, door middel van een FASoS-tuin!

Groen verbetert de concentratie en het geheugen van mensen en werkt stressverlagend. Daarnaast stimuleert het hebben van een tuin de interactie binnen de FASoS-community en draagt de tuin bij aan een prachtige verfraaiing van onze faculteit. Daarom gaan we voor meer groen!


Een groene oase aan de Grote Gracht!

In het kader van Sustainable UM2030 en het Green Impact Programme heeft het Bestuur van de Faculty of Arts & Social Sciences (FASoS) een gloednieuwe tuin gerealiseerd aan de achterkant van Grote Gracht 76. De tuin is al gebouwd en ontworpen. Maar het dient nu aangekleed en vergroend te worden met inheemse planten, fruitbomen, vogelhuisjes en zitbankjes. Help ons om de perfecte plek te creëren waar biodiversiteit, ontmoeting en ontspanning samen komen. 

Zo hebben we minimaal € 7.500 euro nodig om de planten, bankjes en bomen aan te schaffen, te planten en te onderhouden.

Het eerste zaadje is geplant. Laat jij onze tuin tot volledige bloei komen?


“Onze gemeenschap hecht veel waarde aan duurzaamheid, welzijn en integratie. Dit tuin-initiatief brengt al deze elementen samen. Het moet dé ontmoetingsplek worden voor de student, medewerker en al onze gasten. Een oase in de binnenstad” – Cerien Streefland, Directrice Faculty of Arts & Social Sciences


UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik 
hier voor meer informatie over ANBI.