Geef voor... minderbedeelde studenten

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 14.500 (96%)

Studeren is, zeker door de coronacrisis, helaas niet haalbaar voor iedereen. Dat geldt ook voor veel ‘pionierstudenten’, oftewel jongeren die als eerste in hun familie een academische opleiding willen volgen. Onderzoek laat namelijk zien dat zij vaak niet kunnen studeren door diverse sociale en financiële barrières. Daarom wil ons fonds Maastrichtse studiebeurzen ter beschikking stellen aan deze groep. Helpt u ons om dromen uit te laten komen?

Over projecteigenaar Jo Ritzen
Alle donaties dragen bij aan de bekostiging van de Jo Ritzen beurs, die is bedoeld voor getalenteerde ‘pioniersstudenten’ die willen studeren aan de Universiteit Maastricht. ''Zo kunnen we iedereen een gelijke kans geven om te studeren,'' zegt initiatiefnemer en professor Jo Ritzen (r. op de foto). Aylin Güney (l. op de foto) ontving de beurs dit jaar. Ze is heel blij: ''Door deze beurs kan ik me op mijn doelen richten en mijn eigen pad volgen!''


Voor Elkaar 2020
De Universiteit Maastricht heeft zich in het afgelopen jaar weer volop ingezet voor belangrijk onderzoek en onderwijs, met als doel een betere samenleving. Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL ondersteunt de universiteit daarbij. Maar ook uw steun is absoluut onmisbaar. Alleen samen krijgen wij dit project Voor Elkaar!

U doneert aan het Universiteitsfonds Limburg/SWOL, de externe steunstichting van de Universiteit Maastricht. Het fonds is geregistreerd als ANBI; dit betekent dat u belastingvriendelijk kunt doneren. Bezoek voor meer informatie de website van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL: www.ufl-swol.nl.

Bekijk alle
09-05-2021 | 11:26
30-03-2021 | 14:08
16-03-2021 | 20:13
14-03-2021 | 11:36
10-03-2021 | 20:36
Bekijk alle

We gaan voor een extra beurs!

18-01-2021 | 17:03 De Jaarfondscampagne 2020 is van start gegaan in december j.l. Een van de ‘geadopteerde projecten’ is het beurzenprogramma voor eerste generatiestudenten. Het doel was om minimaal één bacheloropleiding voor deze kwetsbare groep ter beschikking te kunnen stellen. De campagne is nu ongeveer op de helft. We zijn dan ook verheugd het bedrag voor één beurzenprogramma te hebben opgehaald. Dank voor alle steun. Vanwege de enorme betrokkenheid en motivatie om bij te dragen, hebben we ons doelbedrag verhoogd. We willen samen met onze partners proberen een 2e beurzenprogramma te financieren voor 2021. Dan kunnen we dit jaar twee ‘pionierstudenten’ de kans geven te studeren aan de Universiteit Maastricht. We gaan ervoor!  
Lees meer