Geef voor... gezonde kinderen

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 12.500 (32%)

Van friet naar fruit, van suikerwafel naar suikerbiet... hoe stimuleren we onze kinderen om gezonder te eten? De leerstoel Jeugd, Voeding en Gezondheid verricht onderzoek naar die belangrijke vraag. Professors Remco Havermans en Edgar van Mil vragen uw bijdrage voor een nieuw deelproject, waarbij zij bestuderen of we baby’s al vóór de geboorte kunnen laten wennen aan goede voeding. Geef voor een gezonde volgende generatie!

“Een moderne levensstijl, en met name slechte eetgewoontes, dragen bij aan de kans op het krijgen van diabetes en hart- en vaatziekten. Het is onze overtuiging dat het promoten van gezonde eetpatronen bij jonge kinderen ten goede komt aan de fysieke en mentale gesteldheid van toekomstige generaties. Dat is de uitdaging die ons motiveert hiermee aan de slag te gaan binnen de Leerstoel ” – Edgar van Mil and Remco Havermans.


Over projecteigenaren Remco Havermans en Edgar van Mil
Remco Havermans (r. op foto) is professor aan de Maastricht University Campus Venlo (Faculty of Science and Engineering). Edgar van Mil (l. op foto) is kinderarts en endocrinoloog, gespecialiseerd in diabetes en endocrinologie bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis.Voor Elkaar 2020
De Universiteit Maastricht heeft zich in het afgelopen jaar weer volop ingezet voor belangrijk onderzoek en onderwijs, met als doel een betere samenleving. Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL ondersteunt de universiteit daarbij. Maar ook uw steun is absoluut onmisbaar. Alleen samen krijgen wij dit project Voor Elkaar!

U doneert aan het Universiteitsfonds Limburg/SWOL, de externe steunstichting van de Universiteit Maastricht. Het fonds is geregistreerd als ANBI; dit betekent dat u belastingvriendelijk kunt doneren. Bezoek voor meer informatie de website van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL: www.ufl-swol.nl.

Bekijk alle
30-03-2021 | 14:16
30-03-2021 | 14:11
13-03-2021 | 08:32 Met het aanleren van een gezonde leefstijl kun je later zo veel ziektes voorkomen!
03-03-2021 | 15:55
03-03-2021 | 15:46