Geef voor… zieke kinderen

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 12.500 (92%)

Let op: deze campagne is uitgesteld tot nader bericht vanwege de coronacrisis. Doneren is nog steeds mogelijk. De campagne wordt later hervat. 

Een verblijf in het ziekenhuis is voor veel kinderen een nare ervaring. Onderzoeker Pim Martens wil een speciale dierenruimte inrichten op de kinderafdeling in het Maastrichtse ziekenhuis. Hier komen jonge patiënten op diervriendelijke manieren in aanraking met fysieke én virtuele (huis-)dieren. Zo kan Pim onderzoeken of dit een positieve invloed heeft op het welzijn en herstel van zieke kinderen. De realisatie van deze ‘beestachtige’ beleefruimte is alleen mogelijk met uw steun. Doet u mee? 

Pim vertelt meer over zijn project in deze video (in het Engels).

Over projecteigenaar Pim Martens 

Dieren en duurzaamheid, daar zet Pim Martens, hoogleraar Duurzame Ontwikkeling bij de Universiteit Maastricht, zich volledig voor in. Deze professor ‘Dierzaamheid’ is gepromoveerd wiskundige en gastonderzoeker aan diverse universiteiten. Hij is verder wetenschapsactivist en maakt zich in het dagelijks leven hard voor goede relaties tussen mens en dieren.

Voor Elkaar 2019

De Universiteit Maastricht heeft zich in het afgelopen jaar weer volop ingezet voor belangrijk onderzoek en onderwijs, met als doel een betere samenleving. Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL ondersteunt de universiteit daarbij. Maar ook uw steun is absoluut onmisbaar. Alleen samen krijgen wij dit project Voor Elkaar!

Dit project is een samenwerking met GaiaZOO, Open Universiteit, MUMC+ en kinderboerderij De Heeg.

U doneert aan het Universiteitsfonds Limburg/SWOL, de externe steunstichting van de Universiteit Maastricht. Het fonds is geregistreerd als ANBI; dit betekent dat u belastingvriendelijk kunt doneren. Bezoek voor meer informatie de website van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL: www.ufl-swol.nl.

Bekijk alle
27-08-2020 | 10:46
10-06-2020 | 09:25
10-05-2020 | 22:19
18-04-2020 | 13:57
20-03-2020 | 13:04 Aan: Afscheid uit Provinciale dienst
Bekijk alle

Update campagne ‘Geef voor... zieke kinderen’

28-05-2020 | 15:45 De campagne ‘ Geef voor…zieke kinderen’ is uitgesteld tot nader bericht vanwege de coronacrisis en gewijzigde procedures binnen het Maastricht Universitair Medisch Centrum. De crowdfunding, de implementatie van de dierenruimte en het onderzoek worden later hervat. We informeren u hierover zodra we meer informatie hebben. Nogmaals hartelijk dank uw donatie. Pas goed op uzelf. Met vriendelijke groet, namens campagne-eigenaar Pim Martens, Team Universiteitsfonds Limburg/SWOL
Lees meer