Hoe SLIM mensen helpt: het verhaal van barbier Glenn

15-11-2021 | 10:10

Glenn Vanderbroeck werkte in een coffeeshop in Maastricht. Hij wilde heel graag barbier worden, maar de financiële rompslomp weerhield hem ervan daadwerkelijk weer naar school te gaan en een beroep te leren.

Via via hoorde hij over het project SLIM en nam contact op met Kim. Zijn hulpvraag begon met: 'Kan ik studeren financieel opbrengen?'.  Kim Thieme: “Uiteindelijk was het antwoord ja! Glenn heeft contact opgenomen met school, die hem met open armen  hebben ontvangen omdat hij zo gedreven is.”

Het is Glenn dus gelukt! Sinds 4 oktober 2021 studeert Glenn nu voor barbier. Daarna heeft hij zijn stageplaats gevonden bij Golden Hairstyling in Maastricht. Glenn gaat 4 dagen naar school en loopt 2 dagen stage. 

Maar daar stopte de begeleiding niet. Glenn heeft via SLIM gratis budgetbeheer aangevraagd bij de Kredietbank Limburg. Hij kan zich richten op zijn toekomst, zonder tijd en energie te verspillen aan geldzorgen. Glenn Vanderbroeck:  “Dat geeft rust. Zo kan ik me beter focussen op school en zijn stage.

 Als dank en in ruil voor de hulpverlening van SLIM, biedt Glenn nu gratis knipbeurten aan mannen. Ook verzorgt hij hun baard.