Help mensen in armoede in Maastricht!

van totaal € 15.000 (52%)

U verwacht het misschien niet, maar: er zijn weinig plaatsen in Nederland waar zoveel mensen in armoede leven als in Maastricht. Duizenden inwoners komen niet of nauwelijks rond. Ook studenten hebben steeds vaker geldzorgen; landelijk zelfs 1 op de 3.


Kim Thieme, student aan de Universiteit Maastricht, kan erover meepraten. Zij groeide op in een Maastrichtse kwetsbare wijk en kreeg als jonge moeder te maken met schulden, depressie en sociale isolatie. Dankzij haar enorme wilskracht gaat het inmiddels beter met haar. Zo studeert ze als eerste in haar familie aan de universiteit! Maar om haar heen ziet Kim nog steeds veel gezinnen in schrijnende situaties. Ze is vastbesloten om daar iets aan te doen.


Daarom is Kim gestart met het studenteninitiatief SLIM, een laagdrempelig studieloket en informatiepunt voor mensen in armoede in Maastricht. Haar ultieme wens voor SLIM is een fysieke locatie met vrijwilligers in de wijken Pottenberg en Mariaberg. Hier vinden mensen een luisterend oor, begeleiding en sociale activiteiten, waardoor ze hun leven écht weer op de rit krijgen.


Kim wil graag snel aan de slag met de locatie, want de coronacrisis maakt de kloof tussen arm en rijk alleen maar groter. Maar helaas heeft ze niet genoeg geld om de huur, vaste lasten, activiteiten, enzovoorts te kunnen betalen. Helpt u haar mee op weg?


Steun dit belangrijke project, steun Maastrichtenaren die het moeilijk hebben!
Steun dit belangrieke projek, steun Mestreechtenere die ut lestig höbbe!

 

‘‘Laten we samen het taboe rondom armoede doorbreken en omkijken naar anderen. Samen geven we mensen weer hoop!’’ – Kim Thieme, student aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences


UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik hier voor meer informatie over ANBI.

Bekijk alle
15-11-2021 | 08:13 Fantastic idea, definitely need this in Maastricht. Good luck to Kim, I'm sure it will be a grand success!
08-11-2021 | 23:30
31-10-2021 | 15:12
25-10-2021 | 11:52
24-10-2021 | 15:02 I live in Maastricht and I was just reading yesterday about the importance of helping your neighbors. I would feel guilty if I wouldn't chip in something for this cause after all the reading from yesterday. Thank you for your efforts. God bless
Bekijk alle

Hoe SLIM mensen helpt: het verhaal van barbier Glenn

15-11-2021 | 10:10 Glenn Vanderbroeck werkte in een coffeeshop in Maastricht. Hij wilde heel graag barbier worden, maar de financiële rompslomp weerhield hem ervan daadwerkelijk weer naar school te gaan en een beroep te leren. Via via hoorde hij over het project SLIM en nam contact op met Kim. Zijn hulpvraag begon met: 'Kan ik studeren financieel opbrengen?'.  Kim Thieme: “Uiteindelijk was het antwoord ja! Glenn heeft contact opgenomen met school, die hem met open armen  hebben ontvangen omdat hij zo gedreven is.” Het is Glenn dus gelukt! Sinds 4 oktober 2021 studeert Glenn nu voor barbier. Daarna heeft hij zijn stageplaats gevonden bij Golden Hairstyling in Maastricht. Glenn gaat 4 dagen naar school en loopt 2 dagen stage.  Maar daar stopte de begeleiding niet.  Glenn heeft via SLIM gratis budgetbeheer aangevraagd bij de Kredietbank Limburg. Hij kan zich richten op zijn toekomst, zonder tijd en energie te verspillen aan geldzorgen. Glenn Vanderbroeck:  “Dat geeft rust. Zo kan ik me beter focussen op school en zijn stage. Als dank en in ruil voor de hulpverlening van SLIM, biedt Glenn nu gratis knipbeurten aan mannen. Ook verzorgt hij hun baard. Je kunt via Instagram: bsk043 en via mail een afspraak maken met Glenn. Glenn is op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 19.00 aanwezig bij Golden Hairstyling op de Calvariestraat 52a in Maastricht.  
Lees meer