Maak u hard voor het vrouwenhart!

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 75.000 (235%)

Wist u dat in Nederland 1 op de 4 vrouwen overlijdt aan hart- en vaatziekten? En dat zwangerschapsvergiftiging het risico op hart- en vaatziekten tot wel 8x verhoogt? Onderzoek is nu harder nodig dan ooit! Helpt u ook mee om het aantal sterfgevallen te verlagen?  

Draag bij aan belangrijk onderzoek

Het Queen of Hearts Fonds stelt zich tot doel om over 25 jaar 25% minder vrouwen te laten overlijden aan hart- en vaatziekten. Daarom wil dit fonds onder meer starten met een uniek en revolutionair onderzoek aan de Universiteit Maastricht. Bij dit onderzoek helpen de zwangerschap en de moederkoek voorspellen of een vrouw wel of niet te maken krijgt met hart- en vaatziekten.  

Slechts één blik door de microscoop is straks genoeg

Als er een verband blijkt tussen beginnende slagaderverkalking in de placenta en zieke bloedvaten in de rest van het lichaam, dan kunnen we vrouwen met een verhoogde kans op hart- en vaatziekte snel en simpel opsporen: met één blik door de microscoop. Zij kunnen dan leefstijladvies en medicijnen krijgen om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Om dit belangrijke onderzoek te realiseren, is 75.000 euro nodig. Daarom vragen wij om uw steun. Draag vandaag nog bij - dan draagt u bij aan een gezonde toekomst voor de Nederlandse vrouw. Klik op de knop doneer nu >’.

Uitnodiging: bijzondere benefietavond

Ter gelegenheid van de internationale dag voor zwangerschapsvergiftiging, organiseert het Queen of Hearts Fonds een exclusief diner en feestelijke benefietavond op vrijdag 24 mei 2019 in AINSI Maastricht. Door het bijwonen van dit bijzondere evenement beleeft u onder het genot van een luxe hapje en een drankje een inspirerende avond, vergroot u uw netwerk én draagt u bij aan belangrijk onderzoek voor de vrouw. 

Queen of Hearts tombola

Wil je de Queen of Hearts crowdfundingactie steunen, maar kun je niet bij de benefietavond op 24 mei zijn? Koop dan een ticket voor onze tombola! Elke dag sterft er 1 vrouw door een verkeersongeval, 9 vrouwen door borstkanker en 57 (!) vrouwen door hart- en vaatziekten. Daarom kost een ticket voor onze tombola €19,57. 

''Laat vrouwen na de geboorte van hun kind nog lang gezond moeder zijn!” – Chahinda Ghossein-Doha, onderzoekster

Hart- en vaatziekten: geef de vrouw een toekomst!

 

UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik hier voor meer informatie.

Bekijk alle
12-07-2019 | 15:38
17-06-2019 | 23:05
07-06-2019 | 10:04
05-06-2019 | 19:45
31-05-2019 | 08:51
Bekijk alle

Doelbedrag Queen of Hearts is behaald!

08-08-2019 | 11:20 Het is officieel: het doelbedrag van de Queen of Hearts crowdfunding is binnen! Dank aan alle betrokken organisaties, personen en donateurs – jullie hebben je écht hard gemaakt voor het vrouwenhart. Chahinda kan nu aan de slag met het onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen.
Lees meer