Stig Broeckx: door de 'Hel' tegen hersenletsel

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 25.000 (119%)

In 2016 slaat het noodlot toe voor de talentvolle wielrenner Stig Broeckx (team Lotto-Soudal). Tijdens de Ronde van België komt hij heftig ten val. Het gevolg: ernstig hersenletsel en een coma.

Zijn artsen houden het niet voor mogelijk, maar: Stig ontwaakt! Met zijn onuitputtelijke enthousiasme en doorzettingsvermogen is hij een inspiratiebron voor velen. Door intensieve revalidatie zit Stig inmiddels zelfs weer op de fiets! Daarnaast zoekt hij doorlopend naar kansen. Zo heeft hij een boek geschreven (‘Zeg nooit nooit’), meegewerkt aan een film (‘De Stig’) én is hij ambassadeur van het HersenStrijd Fonds van de Universiteit Maastricht.

Doe ook mee met de HersenStrijd!
Het HersenStrijd Fonds steunt onderzoek naar innovatieve behandelingen van (ernstig) hersenletsel. Nieuwe behandelingen zijn absoluut noodzakelijk, want met de huidige aanpak houden te veel patiënten alsnog blijvend letsel over. Het is hoog tijd voor actie!

Om geld in te zamelen voor dit onderzoek, wil Stig een deel van de wielertocht ‘Hel van de Kempen’ gaan fietsen op 11 september, een tocht die vertrekt en aankomt in zijn geboortedorp Dessel. U begrijpt: dit is een bijzondere prestatie voor een belangrijk doel. Draagt u ook bij via een donatie? Of wellicht wilt u wel een stukje met Stig meefietsen en u laten sponsoren? Waarvoor u ook kiest, het opgehaalde bedrag komt volledig ten goede aan het HersenStrijd Fonds.

Meer hersencellen redden
Met het geld kan het HersenStrijd Fonds bijvoorbeeld een nieuwe monitor aanschaffen, waarmee artsen het zuurstofgehalte en de activiteit in het brein van comapatiënten beter in de gaten kunnen houden. Op die manier kunnen ze beter bijsturen, meer hersencellen redden en zo zorgen voor een beter herstel van hersenletsel.‘‘Namens Stig en het HersenStrijd Fonds dank ik u hartelijk voor uw bijdrage. Samen helpen we mensen met hersenletsel verder!’’ – Marcel Aries, oprichter van het HersenStrijd Fonds en neuroloog-intensivist bij het MUMC + (l. op de foto)

UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik hier voor meer informatie over ANBI.

€ 50 Doneren Gesigneerd boek 'Zeg nooit nooit' - Een must have! Als geste ontvang je een gesigneerde editie van het inspirerende boek van Stig 'Zeg nooit nooit'! 20 donateurs Niet meer beschikbaar € 75 Doneren Lazer fietshelm - Thanks voor de prachtige bijdrage. Als geste voor deze donatie stelt Lazer een mooie fietshelm ter beschikking: de Lazer Compact helm met MIPS. Safety first! 5 donateurs Niet meer beschikbaar € 650 Doneren Gesigneerd wielrenshirt Marianne Vos - Als dank ontvangt u een prachtig gesigneerd wielrenshirt van Marianne Vos van Team Jumbo-Visma. 1 donateur Niet meer beschikbaar € 825 Doneren Gesigneerde bollentrui Tim Wellens - Merci voor jouw donatie. Als dank een gesigneerde bollentrui van wielrenner Tim Wellens (Lotto Soudal) van de Tour de France 2019. Tim fietste maar liefst 15 dagen in deze prachtige tricot! 1 donateur Niet meer beschikbaar € 200 Doneren Gesigneerd shirt José Hermida - Muchas gracias! Merci voor jouw donatie. Als dank een gesigneerd shirt van José Hermida, wereldkampioen mountainbiken in 2010. Niet meer beschikbaar € 500 Doneren Gesigneerd wielrenshirt Wilco Kelderman - Very special! Merci voor jouw donatie. Als dank een gesigneerd wielrenshirt van wielrenner Wilco Kelderman van de professionele wielerploeg BORA-Hansgrohe! 1 donateur Niet meer beschikbaar € 375 Doneren Fotokunstwerk van Stig (gelimiteerde oplage)  - Dank je wel voor je donatie! Als geste ontvang je van Matjoo! een prachtig fotokunstwerk van Stig tijdens zijn periode bij Lotto-Soudal, formaat 50x75cm, afgedrukt op een klassiek canvas, afgewerkt in een mooie baklijst. Slechts 3 exemplaren beschikbaar! 1 donateur Niet meer beschikbaar € 750 Doneren Aanrader Gesigneerd shirt Team Lotto Soudal (Parijs-Roubaix) - Save the best for last! Merci voor jouw donatie. Als dank ontvang je van Team Lotto Soudal een tricot van de Lotto Soudal ploeg, gesigneerd door alle wielrenners van Parijs-Roubaix 2021! Niet meer beschikbaar
Bekijk alle

Stig Broeckx over de meet: bijna € 30.000,- voor minder hersenletsel

12-11-2021 | 15:56 Stig did it! De crowdfundingcampagne van Stig Broeckx is ten einde. De afgelopen periode hebben oud-wielrenner Stig Broeckx en zijn team zich ingezet om geld in te zamelen voor het HersenStrijd Fonds. En buitengewoon succesvol. In totaal werd maar liefst zo'n € 30.000 opgehaald zodat een nieuwe bewakingsmonitor voor de hersenen kan worden aangeschaft voor het MUMC+ in Maastricht. Wij danken alle donateurs en betrokkenen enorm voor hun bijdrage!  Inspiratie is het magische woord geweest van de crowdfundingcampagne van Stig Broeckx. In meerdere opzichten. Zo kijken we terug op een mooie kick- off in het Shimano Experience Centre in Valkenburg. Daarnaast was er de geweldige inzet van Marc Bijl, die prachtige kunstwerken van Stig heeft gemaakt en heeft aangeboden aan donateurs. Ook was daar de unieke fietstocht de Hel van de Kempen van Stig vanuit Codagex Experience center. InspiratiebronStig was een inspiratiebron voor veel mensen, die vervolgens hebben bijgedragen aan deze campagne.  Vele bijzondere en persoonlijke verhalen rondom hersenletsel werden gedeeld. Marcel Ariës en zijn team hebben nogmaals weer ervaren hoe belangrijk hun innovatief onderzoek naar hersenletsel is. Met dit mooie bedrag kunnen ze weer een goede stap zetten om hersencellen in de toekomst te redden. Wij danken nogmaals alle betrokkenen, en in het bijzonder de volgende organisaties en personen: Familie Broeckx Codagex (Dessel) Lotto Soudal Soudal Belisol DHL Belgium Marc Bijl Jule Smeets Raoul van Dort Raymond Kerckhoffs Shimano Experience Centre Textielprijs Vichte Profronde
Lees meer