Steun de strijd tegen nierfalen!

Nog te gaan

van totaal € 5.000 (36%)

Twee miljoen Nederlanders lijden aan chronisch nierfalen(CKD). Dit leidt tot steeds meer schade aan de nieren en het geleidelijk verlies van de nierfunctie. CKD kan worden veroorzaakt door hoge bloeddruk, diabetes, maar zeker ook door een ongezonde levensstijl. Mensen met CKD hebben ook een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Het is daarom belangrijk om eventuele nierschade in een vroeg stadium op te sporen. Voorkomen is beter dan genezen. Er is momenteel geen gemakkelijke, toegankelijke manier om preventie te bevorderen.

Een preventie-app!

In het kader van het Social Impact Project willen getalenteerde studenten Biomedical Sciences van de Universiteit Maastricht een mobiele app ontwikkelen. Het doel: preventie op het gebied van nierziekten, bewustwording over nierfalen en het bevorderen van een gezonde leefstijl. Ze richten zich met name op de jongere generatie. Voor de ontwikkeling van deze app is minimaal 5.000 euro nodig.

Helaas missen de studenten de benodigde financiering voor de ontwikkeling van deze innovatieve app. Om hun doel te bereiken hebben ze uw steun nodig! Wilt u helpen?

“De bewustwording rond nierfalen is beperkt en richt zich vooral op patiënten. Het is van het grootste belang om het bewustzijn rond preventie onder een breder publiek te vergroten. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op de bestrijding van deze wereldwijde zorglast. We willen een app ontwikkelen die in eerste instantie gericht is op een jongere generatie, maar ons geleidelijk ook gaan richten op de rest van de bevolking.” - Juliette, Lieke, Isa, Isabelle - Studenten Biomedical Sciences

Draag ook bij aan deze belangrijke stap in de strijd tegen nierfalen! 

 

UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik hier voor meer informatie over ANBI.

Bekijk alle

En we zijn live: campagne tegen nierfalen!

02-06-2022 | 09:35 Twee miljoen Nederlanders lijden aan chronisch nierfalen (CKD). Dit leidt o.a. tot het geleidelijk verlies van de nierfunctie en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Preventie is dan ook enorm belangrijk om nierschade in een vroeg stadium op te sporen. Studenten Biomedical Sciences zijn daarom een crowdfundingscampagne gestart. Tijd voor actie! Met de campagne ‘Steun de strijd tegen nierfalen!’ willen Juliette, Lieke, Isa en Isabelle een mobiele app ontwikkelen. Het doel: preventie op het gebied van nierziekten, bewustwording over nierfalen en het bevorderen van een gezonde leefstijl. Hiervoor hebben ze €5.000 nodig. De eerste stap is gezet, maar aanvullende hulp is hard nodig. Draag ook bij aan deze belangrijke stap in de strijd tegen nierfalen en doneer!
Lees meer