Fit & Stoer Pottenberg

Doneer jouw statiegeld! Alle beetjes helpen!
Closed You can't donate anymore
from €500 (65%)

Fit & Stoer Pottenberg is een laagdrempelig sportclubje voor alle Maastrichtse kinderen. Wij voeren ons vrijwilligerswerk uit in de wijk Pottenberg. We zijn een team vrijwilligers die uit moeders, vaders en buurtgenoten bestaat. Wij staan samen voor een inclusieve samenleving, waarbij iedereen even belangrijk is voor de saamhorigheid in de wijk en de stad.

Persoonlijk weet ieder van ons hoe het is om buitengesloten te worden en hoeveel impact dit op het 'leven' en onze toekomst heeft (gehad), of dat van onze kinderen. Het buitensluiten van mensen, met welke reden dan ook, heeft niet alleen effect op het emotioneel welbevinden van een mens maar ook op de daadwerkelijke ontwikkeling van een mens en zijn of haar toekomstige beslissingen.

Juist daarom hebben we bewust gekozen om ons, als team, op te stellen als een zaterdagfamilie. Waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Waar iedereen ook, in vertrouwen, met zijn of haar persoonlijke problemen of zorgen terecht kan. Dit geldt niet alleen voor ons als team, maar ook voor iedere andere buurtgenoot. We staan altijd klaar met een luisterend oor of een dikke knuffel.

Om onze inclusieve denk- en werkwijze over te dragen vinden wij het ontzettend belangrijk dat kinderen van kleins af aan onthouden of leren dat iedereen gelijk is. Dit doen wij middels sport & spel: leuk samenwerken. Daarbij is Maastricht een van de armste steden van Nederland, waar sport niet voor iedereen even toegankelijk is, terwijl bewegen zo ontzettend belangrijk, leerzaam en leuk is. Door sport & spel aan te bieden in combinatie met een inclusieve mindset, slaan we honderden vliegen in één klap!

Ook weten wij, als ouders zijnde, dat kinderen vaak ook wispelturig zijn in welke sport ze willen uitoefenen. Om het hoppen van clubje naar clubje te voorkomen, bedenken wij samen met onze kinderen elke week een nieuwe sportieve activiteit. Zo leren de kinderen dat naar ze geluistert wordt, ze bij de club horen en dat ze allemaal even belangrijk zijn. Wanneer ze een sport gevonden hebben die ze écht leuk vinden, helpen wij de ouders te zoeken naar een club en/of regeling die bij het kind en/of portomonnee van de ouder past. 

Wij supporten SLIM omdat SLIM mensen helpt hun toekomst te verbeteren. Het wordt tijd dat mensen weer leren om hun dromen achter na te jagen. Dit is zo goed voor de kansgelijkheid van ieder, de saamhorigheid in de wijk & stad en de toekomst van onze kinderen. Ook voor de studenten in onze stad zou dit een uitkomst zijn. Studenten werken zo hard voor hun toekomst en daarvoor hoeven ze niet in armoede te leven tijdens hun studie. En in Maastricht is dat ook helemaal niet nodig, SLIM kan hen helpen.

Kortom: Als het met de Maastrichtenaar goed gaat, gaat het met de Maastrichtse kinderen ook goed!

Laten we samen werken aan een goede toekomst voor ons allemaal. Help ons door te doneren of flessen/statiegeld in te leveren! 

Dankuwel voor al uw hulp!

View all
19-10-2021 | 17:06 Ik heb gedoneerd omdat armoede in gezinnen zulke funeste gevolgen heeft voor de ontwikkeling van kinderen. In een rijk land als Nederland zou niemand in armoede moeten leven!
19-10-2021 | 16:32
13-10-2021 | 13:04
07-10-2021 | 21:38
27-09-2021 | 12:28 De Maastrichtse kunstwerkjes zijn superrrr leuk! Ik heb er gelijk ook 2 voor mijn vriendinnen besteld. Ik steun dit project graag! Echt een aanwinst voor de wijk