Terugblik Voor Elkaar 2021: subsidies voor talentvolle onderzoekers

14-11-2022 | 10:33

Het Universiteitsfonds Limburg kon afgelopen jaar weer een mooi aantal subsidies verstrekken aan talentvolle wetenschappers. Zo ontving Dr. Anita Vreugdenhil, kinderarts maag-darm-leverziekten bij het MUMC+, subsidie voor het 1e Nationale Kinderobesitas Symposium. Het event vond afgelopen maand plaats in MECC Maastricht en was een groot succes. Daarnaast organiseerde het UM Diversity Office afgelopen zomer het UM Summer Camp Wizzkidz.

Een andere interessante aanvraag werd gedaan door het Maastricht Science Programme, onder leiding van Dr. Erik Steen Redeker. Zij ontvingen een bijdrage voor het project MethaGone: een onderzoek naar de vermindering van de uitstoot van methaangas. Met uw steun ontwikkelt het team momenteel een voedingsproduct voor koeien, dat genetische bouwstenen uit zeewier bevat. Het afgelopen jaar hebben ze onder andere onderzoek gedaan, gesprekken gevoerd met boeren en politici, en experimenten uitgevoerd. Zo ontwierpen en bouwden ze een set-up om de pens van een koe te simuleren.

Als kers op de taart won het team een zilveren medaille in de prestigieuze iGEM-competitie gericht op innovatieve projecten in de synthetische biologie. Het was het tweede jaar op rij dat de UM een zilveren medaille ontving.

Jaarfondscampagne
Het is alweer bijna een jaar geleden dat we het succes vierden van de campagne 'Voor Elkaar 2021'. Hoe staat het ervoor, welke stappen zetten de projecteigenaren dankzij uw donaties en welke dromen en doelen streven zij nog na? Voordat we van start gaan met de campagne van dit jaar 'Voor Elkaar 2022: op naar een gelijke samenleving', blikken we terug op de vier bijzondere projecten van 2021, die nu en later bijdragen aan een gezonde toekomst.