EigenWijs Fietsen voor hersenen en HersenStrijd

Roger Wijsen

Still to go

from €2,500 (79%)

Hersenletsel kan echt iedereen overkomen. Na een reanimatie, hersenbloeding of ernstig ongeval kunnen hersenen plotseling ernstig beschadigd raken. De gevolgen voor zowel patiënt als familie zijn enorm. Jaarlijks krijgen zo’n 130.000 Nederlanders te maken met hersenletsel en dit aantal neemt almaar toe. Zo ook steeds meer patienten na een ongeval met de fiets. Op de intensive care van het Maastricht UMC+ liggen veel patiënten met ernstig hersenletsel. Ondanks de intensieve behandeling, verlaat meer dan 60% ernstig gehandicapt het ziekenhuis. Al meer dan 25 jaar zit er geen vooruitgang in de behandeling van ernstig, acuut traumatisch hersenletsel. Wetenschappelijk onderzoek is kostbaar. Hoog tijd voor een doorbraak!

EigenWijs Fietsen voor hersenen en HersenStrijd
Op 19 april a.s. ga ik meedoen aan de toerversie van de Amstel Gold Race. Nadat ik ruim 4 jaar geleden zelf getroffen werd door hersenletsel weet ik maar al te goed hoe het is om hiermee geconfronteerd te worden en opnieuw een draai aan het leven proberen te vinden. Daarom ook ben ik vrijwilliger bij HersenStrijd en probeer hier mijn steentje bij te dragen om het doel van hersenonderzoek zoveel mogelijk te steunen. Dat dit hard nodig is, weet ik helaas door eigen ervaring maar al te goed.

Mijn persoonlijke motivatie is meefietsen en dit als sportief doel te zien, voor mijn hersenletsel was ik altijd al veel met sport bezig, ik kan niet meer wat ik kon maar kan een hele hoop nog wel.
Natuurlijk hoop ik dat het doel om zoveel mogelijk geld binnen te halen een groot succes zal worden daarom vraag ik aan jullie om mij, of medefietsers, te steunen.

Dank je wel! 
Roger Wijsen




Een fonds voor een betere behandeling van hersenletsel
Het HersenStrijd Fonds financiert met steun van derden baanbrekend onderzoek aan de Universiteit Maastricht en MUMC+ om de hersendoorbloeding zo bij te sturen, dat meer hersencellen kunnen herstellen op de intensive care. Hoe meer cellen genezen, hoe minder kans dat de patiënt invalide raakt, wat een enorme verbetering van de kwaliteit van leven betekent. Daarnaast voert het fonds ook vele bewustwordingcampagnes rondom fietsveiligheid. Het HersenStrijd Fonds is een Fonds op Naam dat onder gebracht is binnen het Universiteitsfonds Limburg, de goede doelenstichting (ANBI) van de Universiteit Maastricht.

View all
18-03-2025 | 15:12
10-03-2025 | 08:54
08-03-2025 | 11:01
07-03-2025 | 15:43 "Fiets goot " veel succes!
05-03-2025 | 13:42
View all

Waarom zet ik me in voor HersenStrijd

16-03-2025 | 09:44 3,5jaar geleden, eind juni 2021 werd ik getroffen door 4 herseninfarcten, hersenstam en kleine hersenen.2 dagen later, toen ik voor de herseninfarcten in ziekenhuis was opgenomen, kreeg ik een hersenbloeding. Een sab in medische taal , een bepaalde variant waarvan 1/3 vd patienten overlijd direct,  1/3 komt er zeker ernstig uit en ik behoor (zegt men) tot de laatste 1/3, die dan geluk heeft zonder al te veel kleerscheuren te overleven.   Na met spoed te zijn overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis,  in de ambulance nog een hartaanval gehad, en na een risicovolle operatie aan het aneurysma in de vertebralis( een slagader die via de ruggenwervel loopt tot in de hersenen) .Hieronder zie je hoe ik weer opnieuw moest leren lopen want ja, dat was nodig want ik kon nahgenoeg niks meer.circa 6 weken hierna rende ik weer een halve marathon,  bizar achteraf.Mede dankzij de goede medische zorgen overleefde ik, mede dankzij de goede medische zorgen ging het boven alle verwachtingen en zwartste  scenario's wonderbaarlijk snel en goed.Het is overduidelijk dat er veel en veel meer bewustzijn moet zijn voor de gevolgen van hersenletsel (nah > niet aangeboren hersenletsel)Het is hard nodig dat de er nog betere zorg nodig is om veel meer mensen goed te behandelen in ziekenhuis, onderzoek om de zorg beter te maken kost geld.Gezondheid kost geld maar is het meer dan waard.Daarvoor zet ik me in voor HersenStrijd, ik ben dankbaar ervoor dat ik dit kan, dat ik iets kan betekenen voor hetgeen mij overkwam. Zo uit het niks, "vette pech" zei de neuroloog.En natuurlijk kan ik niet meer wat ik kon, de dingen die ik wel nog kan zijn het waard om niet op te geven. Soms loodzwaar, soms makkelijker.  Het rouwproces bij zgn levend verlies is "klote"  maarja. (Excusez le mot)3augustus 2021
Read more