Draag bij aan een vitaal leven!

from €15.000 (99%)

Dankzij vooruitgang in de gezondheidszorg worden we ouder. De levensverwachting neemt wereldwijd toe, maar wel met meer chronische aandoeningen. Denk aan bijvoorbeeld suiker- en hart- en vaatziekten. Het hebben van meerdere chronische aandoeningen tegelijkertijd is tegenwoordig bij ouderen meer regel dan uitzondering. Deze multimorbiditeit heeft gevolgen voor vitaliteit en de kwaliteit van leven.

Psychische klachten zijn belangrijke risicofactoren voor het ontwikkelen van chronische aandoeningen. Bijvoorbeeld mensen met traumatische stress hebben wel 2 keer zoveel kans op dementie. Factoren die hiertoe lijken bij te dragen zijn: sociaal isolement, ongezonde leefstijl, armoede en mogelijk chronisch medicatie gebruik. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Iedereen wil een vitaal leven. Om het risico op chronische aandoeningen bij mensen met psychische klachten te verminderen, is het tijd voor actie! 

Focus op vitaliteit en beweging
Het Age@Minds Fonds gaat samen met Mondriaan onderzoek doen naar chronische aandoeningen en verlies van vitaliteit bij ouderen met psychische aandoeningen. Middels de inzet van een gericht beweegprogramma (met hulp van Mondriaan werkgroep bewegen ouderen) zal worden onderzocht of vitaliteit en ook het geestelijk welbevinden verbetert. Om dit onderzoeksprogramma mogelijk te maken, betrekken we onze achterban en maatschappelijke partners. We hebben nog 15.000,- euro nodig om te starten met dit project.

Kom naar de Matinee 'Het goede leven'
Als onderdeel van de campagne is er op zondagmiddag 5 november een matinee met als thema 'het goede leven'. In de Kloosterkapel Opveld in Maastricht trappen we de nieuwe campagne in een bijzondere setting af. Het belooft een mooi samenzijn te worden met hapjes, drankjes en concert van Harmonie Heer Vooruit. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door locatie-eigenaar Michel Maes van Benemi BV. Hij wil het gerestaureerde kerkje onder meer gaan inzetten voor culturele evenementen, om zo kansen te bieden aan jong talent. 

Wil je deelnemen aan deze matinee? Tickets koop je door per persoon 50 euro te doneren aan onze campagne (zie rechterkant van deze pagina). 


"Als jonge dokter vind ik het belangrijk dat we in de toekomst goede zorg kunnen blijven bieden. Vanwege het toenemend aantal ouderen met chronische ziekten moeten we iets veranderen in ons zorgsysteem. Hiervoor is onderzoek naar (psychische) risicofactoren en preventie hard nodig!" Semmy op den Camp, arts-onderzoeker Mondriaan, Maastricht University.

Geef voor een vitaal leven voor iedereen. Dank u wel!

‘‘Een vitaal leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Psychische klachten gaan gepaard met bijvoorbeeld stress, een beperkt sociaal netwerk en ongezondere leefstijl. Deze factoren gaan op oudere leeftijd echt hun tol eisen" – Dr. Sjacko Sobczak, Mondriaan, Maastricht University, Faculty of Psychology and Neuroscience

De goede doelenstichting van Universiteit Maastricht
UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik 
hier voor meer informatie over ANBI.

 

Choose an amount
€50 Donate Recommended Ticket deelname ' Het Goede Leven' Matinee op zondag 5 november - Met een donatie van minimaal 50 euro per persoon heb je toegang tot de Matinee op zondagmiddag 5 november in de Kloosterkapel Opveld te Maastricht. Adres: Veldstraat 20 Maastricht. Daarnaast krijg je voor de proeverij 4 gratis proefglaasjes en 4 hapjes. Programma: Concert Harmonie Heer Vooruit, proeverij, presentatie 'Vitaliteit', wijnveiling, fitheid test - moderator: Erik Rosier Start: 14:00 Afsluiting: 17:00 11 donors 89 available €450 Donate Silver donateur - Deelname 4 personen Matinee en vermelding! - Dank voor de prachtige bijdrage. Als geste nodigt de onderzoeker 4 personen uit van uw organisatie voor deelname aan de Matinee op zondagmiddag 5 november (14-17 uur). Ook plaatsen we uw logo op umcrowd, website UFL en de fysieke donatiebanner. 1 donor 9 available €850 Donate Gold donateur - Deelname 6 personen Matinee en meer! - Dank voor de prachtige bijdrage. Als geste nodigt de onderzoeker 6 personen uit van uw organisatie voor deelname aan de Matinee op zondagmiddag 5 november(14-17 uur). Ook plaatsen we uw logo op umcrowd, website UFL en de fysieke donatiebanner. Als geste wordt een nieuwsbericht over uw maatschappelijke steun online geplaatst door het Universiteitsfonds Limburg. 1 donor 4 available €1.800 Donate Platinum donateur - Deelname 10 personen Matinee en meer! - Dank voor de prachtige bijdrage. Als geste nodigt de onderzoeker 10 personen uit van uw organisatie voor deelname aan de Matinee op zondagmiddag 5 november. Ook plaatsen we uw logo op umcrowd, website UFL en de fysieke donatiebanner. De onderzoeker stelt ook een organisatiestand ter beschikking tijdens de Matinee. Ook verzorgt de onderzoeker een inhoudelijke workshop op uw locatie. Als geste wordt een nieuwsartikel over uw maatschappelijke steun opgesteld door het Universiteitsfonds Limburg. 1 available Other Amount Other  - I want to choose my own amount
View all

𝐆𝐫𝐨𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐞𝐮𝐧 𝐌𝐨𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚𝐚𝐧 𝐚𝐚𝐧 𝐀𝐠𝐞@𝐌𝐢𝐧𝐝𝐬 𝐅𝐨𝐧𝐝𝐬 🤝

31-10-2023 | 08:45 Zondag 5 november, is het zover: in het kloosterkerkje Opveld verzorgt het Age@Minds Fonds een inspirerend matinee rondom het thema vitaliteit bij ouderen. Een speciale dank gaat uit naar Mondriaan, voor hun waardevolle bijdrage aan onze campagne. We kijken ernaar uit om de gasten van Mondriaan te mogen verwelkomen!Mondriaan werkt aan een geestelijk gezond Zuid-Limburg. De organisatie biedt persoonlijke en gespecialiseerde zorg, als mensen onvoldoende eigen vermogen en mentale veerkracht ervaren, met als doel deze te hervinden en te ontwikkelen, met als resultaat autonomie en een zinvol bestaan. Samen met het Age@Minds Fonds gaat Mondriaan onderzoek doen naar chronische aandoeningen en verlies van vitaliteit bij ouderen met psychische aandoeningen. Middels de inzet van een gericht beweegprogramma zal worden onderzocht of vitaliteit en ook het geestelijk welbevinden verbetert. We kijken uit naar de samenwerking. Meer informatie over de behandelingen van ouderen door Mondriaan vindt u hier: Mondriaan In totaal is 15.000,- euro nodig om te starten met het project. Steun dit waardevolle doel en geef voor een vitaal leven voor iedereen. Sjacko Sobczak Universiteit Maastricht Maastricht UMC+
Read more