Toon uw hart voor Rogiers baanbrekende levenswerk!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 85.000 (96%)

Eigenlijk zou onderzoeker Rogier Veltrop, net als een deel van zijn familie, al zijn overleden door een zeldzame hartaandoening. Dankzij een donorhart leeft hij echter nog steeds. Uit dankbaarheid voor dit ‘tweede leven’ werkt Rogier met hart en ziel aan zijn missie: een definitieve oplossing voor hart- en vaatziekten. 

Inmiddels staat hij aan de vooravond van een revolutionaire doorbraak in zijn onderzoek... 

Bloedcel wordt hartcel
Rogier is erin geslaagd om bloedcellen te veranderen in stamcellen; hiervan maakt hij vervolgens hartcellen. Deze nieuwe cellen kunnen kapotte en zieke delen van het hart vervangen. Een geweldige innovatie! 

  • Oplossend, niet symptoombestrijdend
  • Op maat
  • Snelle ingreep
  • Lage zorgkosten
  • Minder dierproeven
  • Sneller herstel (lichamelijk én mentaal) 


Rogier wil uiteraard nog veel meer weten...
Kunnen we hiermee alle (toekomstige) hart- en vaatpatiënten helpen? Hoe krijgen we via deze methode meer inzicht in de ziekten? Hoe vertalen we de behandeling naar de praktijk? En: kan één buisje bloed straks echt een leven teruggeven?

Om deze vragen te beantwoorden, is aanvullend onderzoek noodzakelijk. Rogier heeft echter onvoldoende financiële middelen om alle benodigde apparatuur en materialen en het uitbreiden naar een duurzame onderzoekslijn, ter waarde van €85.000, te bekostigen. Daarom vraagt hij u: draag ook bij aan onderzoek naar deze behandeling!

‘‘De coronacrisis heeft opnieuw bewezen hoe kwetsbaar mensen met hart- en vaatziekten zijn. NU is het moment om in actie te komen.’’ – Rogier Veltrop, onderzoeker Universiteit Maastricht bij de afdeling Biochemie van het Cardiovascular Research Institute Maastricht (CARIM)Samen voor een baanbrekende behandeling van hart- en vaatziekten!


UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik hier voor meer informatie over ANBI.

Bekijk alle
24-12-2020 | 10:25 Aan: Ruud voor held Rogier
04-12-2020 | 17:55
02-12-2020 | 10:46 Hey Rogier, helemaal top wat je doet! Ik had HCM en ben dit jaar getransplanteerd. Ik heb veel bewondering voor je toewijding. Heel veel succes met je onderzoek! Mvg Vincent
30-11-2020 | 12:21
17-11-2020 | 11:53
Bekijk alle

Wat een prachtig eindresultaat!

09-11-2020 | 14:41 De crowdfundingcampagne van Rogier Veltrop is nu officieel gesloten. Wat een prachtig eindresultaat; honderden donateurs hebben in totaal meer dan €81.000 geschonken aan Rogiers bijzondere onderzoek naar hart- en vaatziekten! RTV Maastricht legde de symbolische overhandiging van de cheque vast. De overhandiging kunt u terugkijken via deze link (item start vanaf minuut 0.20).   Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL wil graag alle donateurs en betrokkenen nogmaals bedanken. (Fotografie: Paul van der Veer)
Lees meer