Geef voor...een gezonde stad

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 6.500 (85%)

Door verstedelijking en klimaatverandering kampen we met meer luchtvervuiling en hittegolven. Door haar unieke ligging is dit probleem in Maastricht groter. Dit raakt de (mentale) gezondheid van de inwoners en de sociale interactie. Onderzoeker Bram Oosterbroek wil op zoek naar deze ongezonde plekken. Hij heeft een nieuwe ‘meetfiets’ nodig om zijn metingen uit te voeren. Zo wil hij adviseren over stadsontwikkeling om te zorgen voor een duurzame stad. Bekijk hier zijn campagnevideo. Helpt u Bram op weg?

Over projecteigenaar Bram Oosterbroek
Bram Oosterbroek werkt als onderzoeker bij het Maastricht Sustainability Institute (MSI) op het gebied van ecosysteemdiensten, ruimtelijke modellen, de menselijke gezondheid en de biodiversiteit. Hij werkt aan een ruimtelijk (geografisch) model om de impact van ecosystemen op de menselijke gezondheid te kunnen beoordelen en optimaliseren. MSI is onderdeel van de School of Business and Economics (SBE) van de Universiteit Maastricht.

Bram Oosterbroek: "Het is geweldig om door Maastricht te fietsen, met mijn ‘onderzoekslab’. Regelmatig vragen mensen me wat ik allemaal met die sensoren aan het doen ben. Met een nieuwe meetfiets kan ik verschillende gebieden in de stad onder de loep nemen. Zo draag ik bij aan een gezonde stad."

Voor Elkaar 2021
De Universiteit Maastricht heeft zich in het afgelopen jaar weer volop ingezet voor belangrijk onderzoek en onderwijs, met als doel een betere samenleving. Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL ondersteunt de universiteit daarbij. Maar ook uw steun is absoluut onmisbaar. Alleen samen krijgen wij dit project Voor Elkaar!

U doneert aan het Universiteitsfonds Limburg/SWOL, de externe steunstichting van de Universiteit Maastricht. Het fonds is geregistreerd als ANBI; dit betekent dat u belastingvriendelijk kunt doneren. Bezoek voor meer informatie de website van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL: www.ufl-swol.nl.

Bekijk alle

 Workshop ‘Maastrichtse stadsnatuur en stads-bushcraft’

28-01-2022 | 13:50 Net als bijvoorbeeld schone lucht, kan ook natuur in de stad de bewoners gezonder houden. En vaak geldt: hoe (bio)diverser, hoe gezonder! Veel wilde dieren hebben van Maastricht hun thuis gemaakt. Als onderdeel van de campagne organiseert Bram op 3, 5 en 10 mei (19.00 - 21.00 uur) een workshop ‘Maastrichtse stadsnatuur en stads-bushcraft’. Ontdek de stad op een andere manier en draag tegelijkertijd bij aan zijn duurzame onderzoek. Op de plekken waar die dieren vóórkomen, vertelt Bram over hun bijzondere leven in de stad. Daarnaast komen er ook interessante planten en bomen voor in Maastricht: sommige zijn op zich al best bijzonder als soort of individuele plant, terwijl je andere op een bepaalde manier kunt gebruiken. En op die plekken waar die planten vóórkomen, vertelt Bram wat over hoe je ze kunt gebruiken, of hoe je er een lekkere snack van kunt maken. DeelnameVoor deelname vragen we vriendelijk een donatie aan de campagne ‘Geef voor…een gezonde stad’, zodat Bram zijn meetfiets kan aanschaffen. Het donatiebedrag is vrij te kiezen, voor nu is 25 euro als suggestiebedrag aangehouden. Na de donatie ontvang je van Bram de uiteindelijke herbevestiging van deelname per e-mail. Voor deze workshop is namelijk maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Klik hier om te doneren en aan te melden voor de workshop.
Lees meer