WORDT VERPLAATST |(on)bespreekbaar – praat mee over vrouwengezondheid!

DIT EVENEMENT WORDT VERPLAATST NAAR 2024
(on)bespreekbaar – praat mee over vrouwengezondheid!

👉 Dit event is bedoeld voor IEDEREEN! Er is geen voorkennis nodig, kom en stel al je vragen!

Op 10 oktober 2023 gaan wij graag in gesprek met jou! Help jij ons verschillende taboes te doorbreken? Praat dan met ons over vrouwengezondheid. Het belooft een inspirerende avond te worden: onze onderzoekers presenteren de huidige stand van zaken en gaan in gesprek met jou over menstruatieproblemen, endometriose, bevallingen, miskramen en (de gevolgen van) zwangerschapsvergiftiging. Ontmoet gelijkgestemden, discussieer mee, deel je verhaal en stel al je vragen!

 

📅 10 oktober 2023 | 17:00 – 22:00
📍 Kasteel Eyckholt, Roosteren
💬 Programma & meer informatie


Meld je nu aan!
Meld je nu aan en ontvang na afloop van het event een goodiebag ter waarde van ten minste de registratiekosten! Let op: het aantal deelnemers is beperkt, dus wacht niet te lang!
De registratie kost 15 euro, waarbij 10 euro automatisch wordt omgezet in een donatie aan onderzoek rondom de vrouw.

Een initiatief van GROW & Queen of Hearts
GROW houdt zich als onderzoeksschool bezig met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van kanker alsook voortplantingsgeneeskunde. Met ‘(on)bespreekbaar’ vragen wij voor het eerst breed en laagdrempelig aandacht voor een aantal thema’s rondom vrouwengezondheid die helaas nog steeds veelal onbespreekbaar lijken te zijn. Denk daarbij aan menstruatieproblematiek, endometriose, bevallingen, miskramen en (de gevolgen van) zwangerschapsvergiftiging.
 
Queen of Hearts is een wetenschappelijke onderzoekslijn waar de impact van zwangerschapsvergiftiging voor, tijdens en na de zwangerschap onderzocht wordt. Stichting Queen of Hearts heeft als doel om meer maatschappelijke bekendheid te creëren over de resultaten van deze onderzoeken om zo de gezondheid van vrouwen te verbeteren en verder op de kaart te zetten.

Neem bij vragen contact op met secretariaat-grow@maastrichtuniversity.nl!

DIT EVENEMENT WORDT VERPLAATST NAAR 2024

 

Ga in gesprek met Liesbeth Scheepers
“Ik wil vrouwen de regie over hun eigen zorg rondom de zwangerschap zoveel mogelijk teruggeven!”


Mijn naam is Liesbeth Scheepers en ik ben gynaecoloog bij het Maastricht UMC+ en onderzoeker bij GROW (Universiteit Maastricht). Mijn aandachtsgebied is hoogrisicozwangerschappen. Ik wil vrouwen de regie over hun eigen zorg rondom de zwangerschap zoveel mogelijk teruggeven!

Helaas is het binnen mijn vak niet vanzelfsprekend dat de uitkomst altijd goed is. Zo kan een zwangerschap ineens heel snel medisch worden. De nadruk komt dan al snel te liggen op het vermijden van risico’s. Door meer aandacht te besteden aan hoe groot die risico’s daadwerkelijk zijn en te bespreken wat dit betekent voor vervolgopties, wil ik vrouwen de regie over hun eigen zorg zoveel mogelijk teruggeven. Ons onderzoek bewijst dat deze aanpak zorgt voor betere uitkomsten voor zowel moeder als kind.

Helaas kun je niet alles controleren en in de hand houden, maar het is goed om na te denken over wat je belangrijk vindt. Bespreek met je zorgverlener wat je verwacht en kom samen tot een plan. Vergeet desondanks niet dat niet altijd alles zo loopt als je hoopt!

Ga in gesprek met Sanne van der Hout
“Ik wil vrouwen helpen gezien en gehoord te worden, door de begeleiding van zwangeren en paren met een kinderwens te verbeteren!”

Mijn naam is Sanne van der Hout en ik werk als universitair docent bij GROW (Universiteit van Maastricht) en per september als docent-onderzoeker aan de Academie voor Verloskunde. Ik geef ethiekonderwijs aan geneeskundestudenten en doe onderzoek naar ethische vraagstukken rondom kinderwens, zwangerschap en geboorte. Ik wil vrouwen helpen gezien en gehoord te worden, door de begeleiding van zwangeren en paren met een kinderwens te verbeteren!

Aan de ene kant door in kaart te brengen hoe we vrouwen beter kunnen begeleiden bij de diverse onderzoeken die tijdens de zwangerschap worden aangeboden en hoe we de zwangere en haar partner kunnen voorbereiden op de dilemma’s waar zij mee geconfronteerd kunnen worden na een afwijkende uitslag. Aan de andere kant door aandacht te vragen en begrip te kweken voor de complexe vormen van rouw die samengaan met het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap. Er rust helaas nog altijd een taboe op dit thema, terwijl het zo belangrijk is hier samen over te praten.

Ga in gesprek met Marlies Bongers
“Het is belangrijk om open te zijn over menstruatieproblemen, dan leer je bij welke klachten vrouwen naar de dokter moeten gaan!”

Mijn naam is Marlies Bongers en ik ben gynaecoloog in het Máxima Medisch Centrum sinds 1990 en hoogleraar bij GROW (Universiteit Maastricht). Ik wil duidelijk maken dat het belangrijk is om open te zijn over menstruatieproblemen en bij welke klachten vrouwen naar de dokter moeten gaan!

Ik ben vooral gespecialiseerd in het behandelen van “gewone” gynaecologische klachten zoals hele hevige menstruatiebloedingen, pijnlijke menstruaties en stemmingswisselingen in de cyclus. Naast de spreekuren doe ik samen met een team onderzoek om vrouwen met de menstruatieklachten steeds beter te kunnen helpen. 

Menstruatieklachten horen er namelijk niet bij. Het is belangrijk om het taboe te breken en hierover te praten: thuis, op school en op het werk. Alleen zo wordt duidelijk wat (niet) normaal is en wanneer je naar de dokter moet gaan.

Ga in gesprek met Chahinda Ghossein
“Ik wil vrouwen helpen door ervoor te zorgen dat het vrouwenlichaam steeds beter begrepen wordt en wil de impact van zwangerschapscomplicaties op de vrouw bespreekbaar maken!”

Mijn naam is Chahinda Ghossein en ik ben cardioloog in opleiding bij het Maastricht UMC+. Daarnaast ben ik onderzoeker bij GROW (Universiteit Maastricht) op het gebied van hart- en vaatziekten en ben voorzitter van stichting Queen of Hearts. Ik wil vrouwen helpen door ervoor te zorgen dat het vrouwenlichaam steeds beter begrepen wordt en wil de impact van zwangerschapscomplicaties op de vrouw bespreekbaar maken!

Ik werk aan het vergroten van de kennis over het vrouwenlichaam en ziektes bij de vrouw. De deelname van de vrouw aan wetenschappelijk onderzoek is essentieel. Een van de onderwerpen waarmee ik mij bezighoud, is zwangerschapsvergiftiging en de impact op hart en brein van de vrouw. De complicaties die je tijdens een zwangerschap ervaart, zeggen vaak iets over de gezondheidsrisico’s in je latere leven. Bovendien heeft maar liefst 40 procent van de vrouwen met complicaties tijdens de zwangerschap erna cognitieve problemen.

Ik zet mij ervoor in om dit bespreekbaar te maken en wil ervoor zorgen dat vrouwen de ruimte en middelen krijgen om hiermee om te gaan.

 

DIT EVENEMENT WORDT VERPLAATST NAAR 2024

Onbespreekbaar? Juist niet, wij praten over vrouwengezondheid!

Help jij ons verschillende taboes te doorbreken? Onze vooraanstaande onderzoekers presenteren de huidige stand van zaken en gaan in gesprek met de vrouw over menstruatieproblematiek, endometriose, bevallingen, miskramen en (de gevolgen van) zwangerschapsvergiftiging! Jij helpt ons toch ook?

Stichting Queen of Hearts en GROW zijn ondergebracht bij het Universiteitsfonds Limburg SWOL, een externe stichting met een ANBI-status die onderzoek en onderwijs aan Maastricht University bevordert. Bij het sponsoren van dit bedrag kan het bedrag fiscaal vriendelijk overgemaakt worden. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door: GROW | Queen of Hearts | Ria Joosten Catering | Universiteitsfonds Limburg SWOL.

➡️PLATINA

 • Bedrag: 2500 EUR
 • Gratis deelname voor 4 personen
 • Vermelding logo op de evenementenpagina
 • Communicatiemateriaal in goodiebag
 • Fiscaal vriendelijk schenken van bedrag
 • Gesigneerde boeken van onderstaande sprekers:
  • Marlies Bongers – Biografie van de baarmoeder
  • Sanne van der Hout – (On)verwacht
  • Chahinda Ghossein – De kracht van kwetsbaarheid

➡️GOUD

 • Bedrag: 1500 EUR
 • Gratis deelname voor 2 personen
 • Vermelding logo op de evenementenpagina
 • Communicatiemateriaal in goodiebag
 • Fiscaal vriendelijk schenken van bedrag
 • Gesigneerd boek naar keuze:
  • Marlies Bongers – Biografie van de baarmoeder
  • Sanne van der Hout – (On)verwacht
  • Chahinda Ghossein – De kracht van kwetsbaarheid

➡️ZILVER

 • Bedrag: 500 EUR
 • Vermelding logo op de evenementenpagina
 • Communicatiemateriaal in goodiebag
 • Fiscaal vriendelijk schenken van bedrag

 

 

 

 

 

 

DIT EVENEMENT WORDT VERPLAATST NAAR 2024