Steun onderzoek naar diabetische retinopathie

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 3.500 (47%)

Een hoog percentage mensen met diabetes ontwikkelt retinopathie: een complicatie die het netvlies beschadigt. De oogaandoening kan leiden tot gezichtsverlies en zelfs tot blindheid, wanneer de aandoening niet wordt gediagnosticeerd en onbehandeld blijft.

De ziekte ontwikkelt zich vaak stilletjes aan tot het een vergevorderd stadium bereikt. Gelukkig is het in een vroeg stadium mogelijk om gezichtsverlies op te sporen en te voorkomen. Er is dringend behoefte aan onderzoek naar de ontwikkeling van vroegtijdige diagnosetechnieken. Met steun van donateurs zal promovenda Siddhita Jadhav en haar team een proefonderzoek uitvoeren om potentiële biomarkers in bloed te identificeren voor de vroege opsporing van retinopathie. Het onderzoek kan uiteindelijk leiden tot betere diagnose- en behandelingsstrategieën.

Sluit uw ogen niet voor diabetische retinopathie: steun het waardevolle proefonderzoek om blindheid bij diabetespatiënten te voorkomen.

Siddhata: ''Ik ben nieuwsgierig om inzicht te krijgen in de mechanismen achter neurodegeneratie van het netvlies bij de diabetespopulatie. Toen ik een aantal jaren in het oogziekenhuis werkte, riep het concept van diabetische retinopathie als een neurodegeneratieve aandoening een aantal vragen bij me op. Bij de Universiteit Maastricht kreeg ik de kans om die vragen te beantwoorden door middel van promotie onderzoek.''

Over de projecteigenaar
Siddhita Jadhav studeerde Biomedical Science (BSc) aan de University of Central Lancashire, UK en Medical Diagnostics (MSc) aan Cranfield University, UK. Na afronding van haar master in 2011 werkte ze een aantal jaar als quality control officer op de afdeling microbiologie van farmaceutische bedrijven in India. Van 2014 tot 2021 werkte ze als onderzoeker bij de Aditya Jyot Foundation in Mumbai, India, waar ze verantwoordelijk was voor klinisch en fundamenteel oogheelkundig onderzoek en betrokken was bij activiteiten op het gebied van erfelijkheidsadvisering. Sinds 2019 doet ze promotie onderzoek bij de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht.

UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik hier voor meer informatie over ANBI.