Kom in actie voor meer onderzoek naar het vrouwenlichaam

van totaal € 25.000 (62%)

De vrouw als leidend voorwerp. Bij talkshows, in de krant, naast de koffieautomaat: je kunt het niet gemist hebben. De discussies werden gevoerd op maatschappelijk, politiek en medisch vlak en gingen over (de rol van) de vrouw.

Queen of Hearts wil de gezondheid van vrouwen verbeteren en verder op de kaart zetten. Sinds jaar en dag is de man als basis genomen voor medisch onderzoek. Mede daardoor is het erg lastig om funding te krijgen voor een grootschalig onderzoek onder vrouwen - iets wat wij anno 2022 ongelooflijk vinden.

Wist je bijvoorbeeld dat er vijf keer meer onderzoek is gedaan naar erectiestoornissen dan naar het premenstrueel syndroom? En dat vrouwen 50% meer kans hebben op bijwerkingen van medicijnen en vaker als gevolg van deze bijwerkingen opgenomen worden in het ziekenhuis? Er is veel te weinig onderzoek gedaan naar vrouwspecifieke aandoeningen. Dat moet beter! Beweeg je mee op weg naar een gezondere toekomst voor de vrouw?

Wij zijn ‘Queens on a mission’. Door allerlei activiteiten op de grens tussen wetenschap, kunst en sport, is Queen of Hearts de afgelopen jaren van een onderzoekslijn uitgegroeid tot een beweging. Een beweging van vrouwen die zich wetenschappelijk en maatschappelijk inzet voor de gezondheid van elke vrouw. Queen of Hearts is er voor iedereen. Want uiteindelijk heeft iedereen hart voor de – vrouw, moeder, vriendin, zus, geliefde - naast zich, toch?

Doneer aan onderzoek

Kom sportief in actie: ‘Iron(wo)men 2022’

Loop, fiets of doe iets anders sportiefs om ons onderzoek naar de gezondheid van vrouwen te ondersteunen. Hoe? Doneer of maak een actiestarter aan, zamel geld in voor Queen of Hearts en word op die manier een ‘iron(wo)man.’ Met z’n allen maken we het verschil voor gelijke gezondheidskansen van de vrouw. Heb je inspiratie nodig of wil je meer weten? Check onze Instagram of Facebook. We kunnen het niet zonder jullie. Let’s do this!

Ik vind dat het vrouwenlichaam niet afgemeten moet worden aan het mannenlichaam. Het is van belang per persoon naar de juiste patiëntengegevens te kijken. Met aanvullende innovatie en expertise kunnen we ook voor de vrouw de juiste zorg aanbieden. Dit verdient ze. Ons Queen of Hearts team gaat er vol voor.” - Chahinda Ghossein–Doha, Cardioloog in opleiding.

UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik hier voor meer informatie over ANBI.

Kies een bedrag
€ 100 Doneren Bronze Queen - Yes...je maakt deel uit van onze beweging. Dank voor je donatie. Als dank nodigt Queen of Hearts jou uit (2 personen) uit voor de “Female empowerment and leadership event” op Internationale Vrouwendag in maart 2023. Mis dit niet! 21 donateurs € 250 Doneren Silver Queen - Welkom...partner van Queen of Hearts. Dank voor je donatie. Als dank nodigt Queen of Hearts jou uit (2 personen) voor de “Female empowerment and leadership event” op Internationale Vrouwendag in maart 2023. Mis dit niet! Daarbovenop plaatsen we jouw logo op onze website. 4 donateurs € 750 Doneren Golden Queen - Je bent goud waard. Thanks voor deze geweldige bijdrage. Als dank plaatst Queen of Hearts jouw logo op de rug van ons teamshirt tijdens de Ironman Maastricht 2022. Ook nodigt Queen of Hearts jou uit (3 personen) voor de “Female empowerment and leadership event” op Internationale Vrouwendag in maart 2023. Mis dit niet! Daarbovenop plaatsen we jouw logo op onze website. 1 donateur Nog 5 beschikbaar € 2.500 Doneren Platinum Queen - The Queen of Queens. Ontzettend bedankt voor deze geweldige bijdrage. Als dank plaatst Queen of Hearts jouw logo prominent op de voorkant van ons teamshirt tijdens de Ironman Maastricht 2022. Ook nodigt Queen of Hearts jou uit (5 personen) voor de “Female empowerment and leadership event” op Internationale Vrouwendag in maart 2023. Mis dit niet! Daarbovenop plaatsen we jouw logo op onze website. Nog 4 beschikbaar € 50 Doneren Queen of Hearts boek - Een inspirerend boek met persoonlijke verhalen van vijf sterke, gedreven ervaringsdeskundigen waaronder niemand minder dan tv-persoonlijkheid Eva Jinek. Zij vertellen openhartig over kwetsbaarheid, kracht, vertrouwen, (over)leven, levenslust en erbovenop komen. 24 donateurs Ander Bedrag Anders  - Ik wil zelf een bedrag bepalen
Bekijk alle

Op weg naar de Ironman: helft doelbedrag al gehaald!

03-08-2022 | 13:12 Wauw! We zijn over de helft van het doelbedrag! Wat een geweldige sportieve inzet voor Queen of Hearts! De sporters die voor het goede doel dit weekend mee gaan doen aan de Ironman zijn nu nog bezig met hun laatste trainingen. Over een paar dagen is het zover!  Natuurlijk doet ook Chahinda Ghossein zelf mee. Ze gaat 21,1 km hardlopen, teamgenoot Nick Peters zwemt 1,9 km en Jalmar Pfeifer gaat 90 km fietsen. Geweldige sportieve inzet!Zij zijn niet de enige sporters die zich sportief inzetten voor Queen of Hearts tijdens de Ironman. Ook Kenneth Timmers, Esther Verkoyen en Tobias Pustjens, Martijn Mul, Floor van Eijk, Kiki van Eijk, Marcel Veen, Eva Mulder, Karim Doha, Rob Riksen, Pim Kusters, Emiel Frambach, Alfred Kerckhoffs en Esther van Barneveld doen mee! Verder ook dank aan Monique Janssens, Joske Van de Weg en Sabine, die eerder ook hun eigen sportieve acties opzetten. Doneer je ook?Wil jij de sporters, en daarmee ook Queen of Hearts een steuntje in de rug geven en daarmee het goede doel steunen? Moedig ze aan en doneer! Filmpje RTV MaastrichtHeb je het filmpje van RTV Maastricht al gezien waar Chahinda Ghossein en  Emiel Frambach (beiden sporters voor Queen of Hearts)  en Patrick Spits en Marcel Aries HersenStrijd Fonds vertellen over hun sportieve inzet voor het goede doel? Kijk het hier!
Lees meer