Steun de strijd tegen hersenletsel!

van totaal € 15.000 (40%)

Hersenletsel kan écht iedereen overkomen. Jaarlijks krijgen zo’n 130.000 Nederlanders ermee te maken. En dit aantal neemt steeds verder toe. Op de intensive care van het Maastricht UMC+ liggen veel patiënten met ernstig hersenletsel. Bijvoorbeeld vanwege een ongeluk op straat, met gekneusde hersenen en een coma als gevolg. Ondanks de intensieve behandeling, verlaat meer dan 60% van de patiënten ernstig gehandicapt het ziekenhuis. En al meer dan 25 jaar zit er geen vooruitgang in de behandeling van ernstig, acuut hersenletsel. Het is hoog tijd voor actie!

Hersencellen redden voor een beter leven
Marcel Ariës is oprichter van het HersenStrijd Fonds en neuroloog-intensivist bij het MUMC+. Het HersenStrijd Fonds steunt onderzoek naar innovatieve behandelingen van (ernstig) hersenletsel. Nieuwe behandelingen zijn absoluut noodzakelijk, want met de huidige aanpak houden te veel patiënten alsnog blijvend letsel over. Zo wordt onderzoek verricht naar een nieuwe behandeling, waarmee ze de doorbloeding van gekneusde hersenen beter kunnen bijsturen. Hierdoor herstellen naar verwachting meer hersencellen in de eerste periode. En hoe meer cellen genezen, hoe minder kans dat de patiënt invalide raakt. Elke hersencel telt!


‘We zijn druk bezig met onderzoek naar de nieuwe behandeling. Het is nodig, want iedere dag zien we meer en meer mensen met ernstig hersenletsel op de IC terecht komen. Om meer hersencellen te kunnen redden, en daarmee de kwaliteit van leven van onze patienten drastisch te verbeteren, zijn aanvullende gelden absoluut noodzakelijk’’ - Marcel Ariës, oprichter van het HersenStrijd Fonds en neuroloog-intensivist bij het MUMC+

Over het Fonds
UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik hier voor meer informatie over ANBI.

 

 

 

Bekijk alle
10-10-2022 | 14:53
21-08-2022 | 06:27 Aan: Team KópZorg in actie voor HersenStrijd! Noblesse oblige …. 🎩 Zoals beloofd…. gisteren ontvingen bericht dat mijn bezwaar gegrond is verklaard. De ingetrokken boete voor het in de hand hebben van mijn telefoon op de fiets, komt nu duster goede aan het mooiste fonds van SWOL…Het hersenstrijdfonds 🍀🧠⛑ Ab imo Pectore ❤️
18-08-2022 | 14:33 Aan: Team KópZorg in actie voor HersenStrijd!
16-08-2022 | 12:18 Aan: Team KópZorg in actie voor HersenStrijd!
16-08-2022 | 12:17 Aan: Team KópZorg in actie voor HersenStrijd!
Bekijk alle

Meer dan 6000 euro aan donaties dankzij Team KópZorg!

10-10-2022 | 13:11 De afgelopen tijd heeft Team KópZorg - bestaande uit zwemmer Bart Hauben, hardloper Patrick Spits en wielrenner Jos Roeden – zich letterlijk en figuurlijk in het zweet gewerkt voor het HersenStrijd Fonds, dat onderzoek naar innovatieve behandelingen van (ernstig) hersenletsel steunt. Na een aantal maanden intensief trainen, nam het team op 7 augustus deel aan de Ironman TEAM Relay in Maastricht. In totaal haalden ze maar liefst € 6.149 op! Bart, Jos en Patrick zijn verheugd met deze prachtige bijdrage.   ''Het was een mooi avontuur om onze sportieve inzet te koppelen aan dit belangrijk maatschappelijk doel. Geweldig hoeveel mensen en organisaties ons financieel hebben gesteund. Dank aan iedereen'. Marcel Ariës van het HersenStrijd Fonds kan met deze steun weer een extra stap zetten in zijn belangrijke missie om het leven van hersenletsel patiënten te verbeteren.' - Team KópZorg We bedanken Team KópZorg voor hun enthousiasme, doorzettingsvermogen en geweldige prestatie.
Lees meer