Team SD Worx fietst in Amstel Gold Race voor veerkracht tegen dementie

Team SD Worx
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 10.000 (130%)

Team SD Worx zet zich tijdens de Amstel Gold Race in voor het project TRADE, een crowdfundingproject van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Deze actie is een samenwerking van de in Limburg gevestigde vrouwenwielerploeg Team SD Worx met de Universiteit Maastricht en onder andere Mondriaan Zorggroep tijdens het grootste sportevenement in Limburg, de Amstel Gold Race.

Veerkracht is één van de belangrijkste eigenschappen waarover je moet beschikken om als wielrenner te kunnen slagen. Je moet tegenslagen overwinnen, na vallen weer opstaan, je mentaal nooit klein laten krijgen, blessures laten genezen en teleurstellingen naast je neer kunnen leggen. Het is een cliché, maar toch is het een waarheid die je nooit moet vergeten: je verliest meer in de topsport dan dat je wint. De betrokkenheid bij zware valpartijen zijn soms traumatische ervaringen. En toch hebben we altijd de wil om dit alles naast ons neer te leggen om uiteindelijk weer samen met de ploeg te kunnen winnen.

Om die reden spreekt het TRAuma en DEmentia (TRADE) project van ouderenpsychiater en onderzoeker Sjacko Sobczak, werkzaam bij Mondriaan en de Universiteit Maastricht, ons als wielerploeg Team SD Worx aan en willen wij ons tijdens de Amstel Gold Race van zondag 18 april 2021 hiervoor inzetten. Dit jaar heeft de vrouwenwielerploeg besloten om het prijzengeld dat ze tijdens de Amstel Gold Race verdienen af te staan aan het Universiteitsfonds Limburg/ SWOL ten behoeve van het TRADE onderzoek. Ook zullen we geinteresseerden en onze partners vragen voor een financiele bijdrage aan dit project. 

Draag bij en maak kans op een racefiets
Team SD Worx stelt een racefiets van de ploeg ter beschikking, die per opbod wordt aangeboden. Het is een Specialized S-Works Tarmac SL7 racefiets van het team 2020 afgemonteerd met elektronische schakelsysteem van SRAM (winkelwaarde circa 11.000 euro). Je kunt jouw bod indienen door een e-mail te sturen naar info@ufl-swol.nl. Het huidig bod is 6.700 euro. Daarnaast stelt Team SD Worx in ruil voor een donatie een aantal getekende wielershirts ter beschikking. 

Samen komen we in beweging voor de veerkracht en gezondheid van onze regio!

 Deze actie loopt van vrijdag 16 april tot en met zondag 25 april 18.00 uur, de dag van de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Team SD Worx vindt het belangrijk om zich regelmatig in te zetten voor een maatschappelijk doel. In 2019 werd er tijdens de Amstel Gold Race gefietst om geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker via Pink Ribbon.

 

€ 15 Doneren Online informatieve lezing ‘PTSS en dementie: lessen voor de praktijk’ | 29 april 2021 - Bedankt voor je bijdrage! Als dank neem je deel aan de online informatieve lezing ‘PTSS en dementie: lessen voor de praktijk’ op donderdag 29 april tussen 19.00 en 20.30 uur. In deze online lezing gaan we in op: hoe vaak komt PTSS voor bij mensen met dementie, hoe presenteert zich dat dan, hoe stel je een goede diagnose met hulp van het TRADE-interview en wat kun je nog doen aan behandeling. 117 donateurs € 30 Doneren Bijzonder boek 'Je kleurt je eigen wereld!'  - Bedankt voor je donatie! Je ontvangt ook nog het boek 'Je kleurt je eigen wereld!' van Frank Lemmens. Dit is een waargebeurd levensverhaal en beschrijft de complexiteit van een vader-zoonrelatie in dubbel opzicht. Frank die zijn vader verliest door suïcide en later zelf als vader te maken krijgt met de aangeboren hartafwijking van zijn zoon. Franks levenservaringen zijn de drijfveren geweest om te schrijven. 27 donateurs € 40 Doneren Inspirerend boek 'Vechten voor ouderen in de coronacrisis' - Bedankt voor jouw bijdrage! Als dank ontvang je een inspirerend boek van Lyan de Roos - Römkens. Als ouderenspecialist in het verpleeghuis vertelt zij over haar persoonlijke ervaringen in tijden van corona! Lyan schrijft ook nog een persoonlijke boodschap voor jou in het boek. 31 donateurs Niet meer beschikbaar € 250 Doneren Een gesigneerd wielrenshirt van team SD Worx - Dank voor jouw donatie! Als dank ontvang je van Team SD Worx een gesigneerd wielershirt van de vrouwenwielerploeg van Team SD Worx. 5 donateurs Niet meer beschikbaar